Κροάτης Πρόεδρος: «Τους σκόρπισαν για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν»Ευθεία επίθεση στις ελληνικές αρχές εξαπέλυσε ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν στις φυλακές.

Σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο εκδήλωσης τόνισε πως οι Αρχές της χώρας μας θα έπρεπε να έχουν εντοπίσει όποιον δολοφόνησε τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ και επανέλαβε ότι οι Κροάτες χούλιγκαν κρατούνται με συνθήκες αιχμαλώτων πολέμου.
Αρχικά ο Κροάτης πρόεδρος δήλωσε: «Αυτό είναι πρακτικά στα όρια της εφαρμογής του δικαίου του πολέμου. Πέντε ημέρες δεν είναι αρκετές για να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε 100 χούλιγκανς αυτούς που είναι ενδεχομένως ένοχοι, αν είναι ένοχοι και αν αυτός ο μη μαχητής έχασε τη ζωή του από τη θέληση και τη δράση ενός από αυτούς τους πολίτες μας ή ήταν κάποιος που μαχαιρώθηκε κατά λάθος και ο άνθρωπος αιμορράγησε μέχρι θανάτου; Αυτό δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί σε πέντε ημέρες; Τι είναι αυτό;».

«Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν αυτή είναι η ΕΕ σήμερα, είναι καλύτερα να μην υπάρχει. Δεν με νοιάζει καθόλου γι’ αυτούς. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα έκανα».

Στη συνέχεια τόνισε: «Το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Η Ελλάδα έχει τη δική της διαδικασία, αλλά εγώ είμαι ο πρόεδρος της Κροατίας, είμαι υποκειμενικός και εγωιστής όταν πρόκειται για εκατό Κροάτες αιχμαλώτους. Αυτοί οι άνθρωποι αιχμαλωτίζονται σαν να πρόκειται για πόλεμο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το νόμο.

Το είπα αυτό πριν από λίγες ημέρες, φοβούμενος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, ότι θα υπάρξει μια συλλογική ηθική τιμωρία. Τώρα μπορώ να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους έγινε τώρα και γιατί στην Ελλάδα και τι πρέπει να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό για αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη σε εκατό Κροάτες. Πόσοι Έλληνες είναι προφυλακισμένοι;

Λοιπόν, αυτό δεν είναι κράτος δικαίου! Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου . Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα έκανα. Δεν είναι απλό. Αυτό αγγίζει τα όρια του δικαίου του πολέμου.

Αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτη μονάδα. Έχεις πέντε μέρες να ξεχωρίσεις τα παράσιτα από μια ομάδα ανθρώπων και τους βάζεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν. Υπέροχα, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;”


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.