Φωτιά σε Ροδόπη: «Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Τσαλικίδης αλλά κανείς δεν το επιβεβαιώνει


Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πυροσβεστική για να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα που υπάρχουν στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου.

Στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και στον Μίσχο 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης, μέχρι τη δύση του ηλίου, συνέδραμαν πέντε αεροσκάφη.

Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Τσαλικίδης, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» υποστήριξε πως βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί στο βουνό και στο δάσος Νυμφαίας, αλλά κανείς μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική ή την ΕΛΑΣ δεν το επιβεβαιώνει.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις από το πεδίο, είναι σχετικά βελτιωμένη η κατάσταση. Εστίες υπάρχουν σε σημεία που έχει ήδη περάσει η φωτιά και δεν κάνει ζημιά. Σε εγρήγορση η πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε σχέση με τις ζημιές, μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δύο σπίτια στον Σώστη, μία αποθήκη στο Λινό και δασικές εκτάσεις.

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης μεταβαίνουν την Τετάρτη, 23 Αυγούστου δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και θα έχουν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη και τον δήμαρχο Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν.

Ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής, όπου αποφασίστηκε εκκένωση προληπτικά, η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο όσοι έχουν φύγει δεν θα επιστρέψουν σήμερα στο χωριό. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, μέχρι στιγμής, δεν είναι επικίνδυνο το μέτωπο στον δήμο Ιάσμου.

Από τον δήμο Κομοτηνής έγινε γνωστό ότι 20 νεφροπαθείς από την Αλεξανδρούπολη που μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή για αιμοκάθαρση και αδυνατούν να επιστρέψουν γιατί η Εγνατία Οδός είναι κλειστή, θα φιλοξενηθούν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από νεφρολόγο και νοσηλευτές. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.