Εγκρίθηκε απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group!!




Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η διάσωση διά απορρόφησης της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ΑΝΕΚ) από την Attica Group.
Τέλος στο θρίλερ της συγχώνευσης της ΑΝΕΚ με την Attica Group βάζει η απόφαση της της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εξέτασε το ζήτημα σε σειρά συνεδριάσεων.

Όπως ενημέρωσε η Επιτροπή, εγκρίνει ομόφωνα τη «γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση» καθώς όπως σημειώνεται στο σκεπτικό, «η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Yστερα από μια διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης, η οποία κράτησε 10 σχεδόν μήνες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε μια ιστορική απόφαση - που προβλέπει ανάληψη χρεών ύψους 80 εκατομμυρίων της ΑΝΕΚ από την Attica όπως και την ανάληψη των υποχρεώσεων προς προμηθευτές και την εκχώρηση μετοχών που αντιστοιχούν στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica στους μετόχους της ΑΝΕΚ.

Τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας προβλέπουν την τελική έγκρισή της από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εισηγμένων ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων όπως και την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κύκλοι της Attica Group σχολίαζαν την Παρασκευή πως τώρα είναι «ώρα σκληρής δουλειάς προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συμφωνία και να αναταχθεί η ΑΝΕΚ, τα χρώματα της οποίας θα συνεχίσουν να είναι υψωμένα στα καράβια της ιστορικής κρητικής ακτοπλοϊκής».

Αξίζει να σημειωθεί πως θυγατρικές της Attca Group είναι ήδη η Blue Star Ferries, η Hellenic Seaways, καθώς και η Superfast Ferries.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.