Έκθετος ο Κικίλιας – Αθωώθηκε ο 87χρονος που «βάφτισε» εμπρηστή


Έκθετος ο Κικίλιας – Αθωώθηκε ο 87χρονος που «βάφτισε» εμπρηστή


Καλύπτουν την ανικανότητά τους κατασκευάζοντας εμπρηστές και με το 112 - Δεν μετέδωσαν την είδηση της αθώωσης τα συστημικά Μέσα που προωθούσαν τις δηλώσεις του υπουργού - Καμία παρέμβαση του ΕΣΡ στην ΕΡΤ και στα κανάλια για το τεκμήριο της αθωότητας και τα «πλαστά» βίντεο


Έκθετο αφήνει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η χθεσινή (22 Αυγούστου) απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που κήρυξε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», αθώο τον 87χρονο κάτοικο του Αγίου Στεφάνου που κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στην περιοχή. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ο κ. Κικίλιας -καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας- βιάστηκε να πανηγυρίσει και μάλιστα δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, στις 6 Αυγούστου, ότι συνελήφθη ως εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο και μάλιστα επ’ αυτοφώρω, με μπιτόνια και εύφλεκτο υλικό. Τα ακριβή λόγια του Υπουργού ήταν:

«Χθες το βράδυ συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία και έγινε προσαγωγή εμπρηστή, ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά σε μία περιοχή στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνες και εύφλεκτα υλικά».

Οι ισχυρισμοί του κ. Κικίλια είχαν αποδειχθεί από την αρχή ψευδείς, καθώς στο διαβιβαστικό της αστυνομίας προς τον εισαγγελέα αναφερόταν πως ο 87χρονος συνελήφθη στο σπίτι του και όχι επ’ αυτοφώρω. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. στο διαβιβαστικό σημείωνε τα εξής:

«Την 22.45 στις 5-8-23 στον Άγιο Στέφανο Αττικής επί της Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου έναντι του οικοδομικού αριθμού 15, διερχόμενος πολίτης είδε τον ανωτέρω κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από κολώνα της ΔΕΗ ενώ μόλις είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά επί της ανωτέρου οδού. Ο πολίτης έσβησε την φωτιά και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί του Α.Τ Διονύσου τον ανήβραν στην οικεία του και προσήγαγαν τον κατηγορούμενο στο αστυνομικό κατάστημα όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον πολίτη ως τον δράστη της προορηθείσας αξιόποινης πράξης και συνελήφθη. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια νάιλον σακούλα περιέχουσα εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος».

Ευτυχώς, η Δικαιοσύνη κλείνει μάτια και αυτιά στις πομπώδεις δηλώσεις Υπουργών που υποκαθιστούν το έργο των δικαστών και λειτουργεί βάση στοιχείων. Γιατί στη συγκεκριμένη υπόθεση τα στοιχεία έδειχναν από το πρώτο λεπτό ότι ο 87χρονος δεν είναι εμπρηστής. Η «Ζούγκλα» από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του 87χρονου Τ.Ρ. ανέδειξε το φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και του κ. Κικίλια, με ρεπορτάζ και βίντεο στο σημείο όπου δήθεν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Στις εικόνες, μάλιστα, που κατέγραψε η «Ζούγκλα» στο επίμαχο σημείο, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η φωτιά θα έμπαινε σε πρανές σημείο από όπου περνά ο σιδηρόδρομος του Αγίου Στεφάνου, που έχει κυπαρίσσια και το έδαφος ήταν καθαρισμένο από το Δήμο Διονύσου.

Ο 87χρονος κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά σε σημείο, μάλιστα, που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του, ενώ απέχει και 30 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής. Με λίγα λόγια, ο 87χρονος έβαλε φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία, σε σημείο όπου κινδύνευε να καεί ακόμα και το ίδιο του το σπίτι, αλλά και η οικογένειά του που κατοικεί σε αυτό.

Παρά το ότι κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής ο υπουργός αποδέχθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη και έσβησε τη φωτιά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού σε επικοινωνία της «Ζούγκλας» με στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, μας είπαν ότι παρόλο που εκλήθησαν για συμβάν στην περιοχή γύρισαν πίσω χωρίς να κάνουν κάποια ενέργεια και για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Κικίλιας αγνόησε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Ότι ο 87χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ενός 39χρονου με τον οποίο ο ηλικιωμένος έχει διένεξη. Εκείνος πήγε στην αστυνομία και είπε ότι τον είδε με κάποιο καυστικό υγρό να ξεραίνει τα φυτά που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο του σπιτιού του και τα οποία είχε φυτέψει μόλις είχε έρθει σε αυτή την περιοχή.

Ο μάρτυρας τα είπε στην αστυνομία, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της δίκης, στις 7 Αυγούστου, ήταν άφαντος και λόγω αυτού η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 22 Αυγούστου, όταν και τελικά αθωώθηκε ο 87χρονος.

Το παράδοξο είναι ότι ο 87χρονος -«εμπρηστής» κατά τον κ. Κικίλια- λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του είχε απευθυνθεί παραπονούμενος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς στο ίδιο σημείο είχε μία μικρή εστία φωτιάς. Ο 87χρονος είχε επισημάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς εκεί ο χώρος δεν είχε καθαριστεί.

Ο κ. Κικίλιας θα πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτεί ότι εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων του ένας άνθρωπος διασύρθηκε καθώς η κοινωνία του Αγίου Στεφάνου είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να αφήνει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να μην προτρέχει για συλλήψεις δήθεν εμπρηστών. Ακόμα και η επικοινωνιακή στρατηγική, κ. Κικίλια, έχει ένα όριο. Πάλι καλά που ο 87χρονος κατηγορήθηκε για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, γιατί τότε οι συκοφαντικές δηλώσεις σας θα είχαν άλλη βαρύτητα. Ο δημόσιος διασυρμός πολιτών δεν θα καλύψει τη δικιά σας ανικανότητα να ανταπεξέλθετε σε αυτή την κρίση που βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα. Το 112 και οι ανύπαρκτοι εμπρηστές δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός πως η Ελλάδα φλέγεται από άκρη σε άκρη και εσείς δεν μπορείτε να σταματήσετε τις πυρκαγιές.

Ανεξέλεγκτη έκαιγε η φωτιά στη Ρόδο. Ανεξέλεγκτη έκαιγε και η φωτιά στην Κάρυστο. Σειρά πήραν τα Δερβενοχώρια, η Βοιωτία, ο Έβρος και τελικά έπεσε και το «πολύτιμο» προπύργιο της Αττικής, μεταξύ φυσικά πολλών άλλων περιοχών. Η Πάρνηθα απειλείται σήμερα. Μέρος του Μενιδίου φλέγεται. Το 112 ενεργοποιείται κάθε ώρα για να απομακρυνθούν οι πολίτες από τα σπίτια τους. Σπίτια που, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ξαναδούν γιατί εσείς, κ. Κικίλια, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αδυνατείτε να προστατεύσετε τις περιουσίες των ανθρώπων κάθε φορά που ξεσπάει κάπου πυρκαγιά. Ο κόσμος παρακαλάει να μην πιάσει φωτιά στην περιοχή του γιατί τότε ξέρει πως δεν υπάρχει σωτηρία.

Ορκισμένα στη… σιωπή τα συστημικά ΜΜΕ
Ηχηρή, πάντως, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη σιωπή των συστημικών media, τα οποία δεν έκαναν κάποια αναφορά στην απόφαση του δικαστηρίου. Κανένα τηλεοπτικό κανάλι, καμία ενημερωτική ιστοσελίδα και καμία εφημερίδα δεν έπαιξε την είδηση της αθώωσης. Προφανώς, δεν θέλησαν να μας ενημερώσουν για την κατάληξη της υπόθεσης, καθώς τότε θα μας υπενθύμιζαν το ψέμα του κ. Κικίλια, το οποίο ενστερνίστηκαν και διατυμπάνισαν επανειλημμένως. Ένα ψέμα που είχε αποκαλυφθεί προ πολλού, που είχε αναπαράγει και η ΕΡΤ και για το οποίο δεν παρενέβη ποτέ το ΕΣΡ…
zougla.gr

τα ίδια εκανε και με τον κορωνοιο σαν υπουργος τοτε και γελαγαν  ολοι,, εφερε καταστροφη--- Τελικα ρε παιιδια τι το βαζεται οπου και να μπει καταστροφη θαρθει ..ειπε η γιαγια μου ...ειναι η φτιαξια του ετσι...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.