Μάχη με τις φλόγες για 13η ημέρα στον Έβρο - Πώς είναι η κατάσταση στα άλλα πύρινα μέτωπα


 


  Δεν έχει τέλος η περιβαλλοντική τραγωδία στον Έβρο, με τις εκτάσεις που έχουν καεί να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για 13η ημέρα με τις φλόγες που έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις, στη χειρότερη φωτιά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Το μέτωπο προς το Σουφλί φτάνει τα 15 χιλιόμετρα.

Επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνδράμουν από αέρος δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.
Δείτε βίντεο
Στη μάχη και Τσέχοι πυροσβέστες

Βίντεο με τις προσπάθειες κατάσβεσης των φωτιών στον Έβρο έχουν αναρτήσει οι Τσέχοι πυροσβέστες που συνδράμουν των ελληνικών πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή.
Πώς είναι η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα

    Στην Πάρνηθα, συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
    Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες
    Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου
    Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, εννιά (9) Α/Φ και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου
    Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο (2) Α/Φ και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.