ΑΥΞΗΤΙΚΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ.....ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ!!! Ο ΛΟΓΟΣ..Η ΚΑΚΗ ΣΟΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΧΥΜΑ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ


 

 Ακριβά πληρώνουν πλέον το λάδι οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν τις τιμές στο ράφι να ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις, ήδη τα 10 ευρώ ανά κιλό.

Η κακή σοδειά λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και οι αυξημένες εξαγωγές σε Ισπανία και Ιταλία έχουν στραγγίσει την ελληνική παραγωγή, δημιουργώντας ελλείψεις που αναμένεται να εκτινάξουν τις τιμές το επόμενο διάστημα. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι εξαγωγές λαδιού αυξήθηκαν κατά 135% σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα. Ο ελαιοπαραγωγός και πρόεδρος αγροτών Δυτικής Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης, σημείωσε πως, «Τον Δεκέμβριο οι τιμές ήταν στα 4,20-4,30 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα και η τιμή στον παραγωγό είναι στα 7 με 7,5 ευρώ».
Ακρίβεια στα τρόφιμα

Την ανιούσα σε σχέση με πέρυσι έχουν πάρει οι τιμές σε ψωμί και δημητριακά, με τους αρτοποιούς να υποστηρίζουν πως περιμένουν αυξήσεις στα άλευρα, που πάντως αυτή τη στιγμή όπως λένε οι ίδιοι δεν είναι δικαιολογημένες. Η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, δήλωσε πως, «εμείς οι αρτοποιοί κρατάμε μια στάση αναμονής. Θεωρούμε ότι αυτή η αύξηση δεν είναι δικαιολογημένη. Δεν μπορεί η τιμή των σιτηρών να ανεβαίνει τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο στο Σικάγο και την Τετάρτη να ανεβαίνει το αλεύρι στην Ελλάδα».

Στα ύψη κινούνται και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Η ακρίβεια βάζει φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα εβδομάδα με την εβδομάδα να γεμίζει ολοένα και λιγότερο η σακούλα του σούπερ μάρκετ. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ενεργοποιεί  από την Τετάρτη το καλάθι του μαθητή με τα βασικά σχολικά είδη για να δώσει ανάσα στους γονείς ενόψει της νέας σχολικής σεζόν.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.