Συνετρίβη αεροσκάφος CL-215 Canadair στην Κάρυστο – Νεκροί οι δύο χειριστές


Nεκροί οι δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας σμηναγός (Ι), 30 ετών (τον Χ.Μ.) κι ένας ανθυποσμηναγός (Ι) ηλικίας 24 ετών (τον Π.Σ.), όταν κατέπεσε το  πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 Canadair, ηλικίας 48 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, στην περιοχή Πλατανιστού.

Το Canadair είχε παραληφθεί τον Δεκέμβριο του 1975 με σειριακό αριθμό 1055 και σήμερα απογειώθηκε από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.
Το αεροσκάφος κατέπεσε όταν κατά την απαγκίστρωση, μετά την ρίψη του νερού, ο δεξιός πλωτήρας που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των δύο πτερύγων, προσέκρουσε σε δένδρο και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να απωλεστεί η στήριξη του αεροσκάφους, συνακόλουθα και ο έλεγχος και να μην μπορέσει το πλήρωμα να το επαναφέρει.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας»


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.