Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Κ.Ζιαζιάς: «Πού φτάσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις – Να κάνει έλεγχο πυρασφάλειας ο ΥΦΕΘΑ»


 


 Θέση για το μεγάλο ζήτημα της πυρασφάλειας μετά την καταστροφή της αποθήκης πυρομαχικών στην 111ΠΜ πήρε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ειδικότερα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι το ζήτημα της πυρασφάλειας θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία δια του ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά.

Δείτε την καθηλωτική του ανάρτηση:

“Που φθάσαμε το Στράτευμα; Έλεγχος των μέτρων πυρασφάλειας των Στρατοπέδων από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης και αυτό το ΥΠΕΘΑ το ανακοινώνει στα ΜΜΕ, ως μέτρο πρόληψης των πυρκαγιών;

Δηλαδή η Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων; Κανένας δεν σκέπτεται τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι ενέργειες στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων; Ένα θέμα που ασχολούνταν μια επιτροπή Στελεχών κατά Σχηματισμό και εν συνέχεια έλεγχος από τον Μείζονα Σχηματισμό.

Όλα αυτά τον μήνα Απρίλιο, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου) και όχι βέβαια τον Αύγουστο…”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

“Δεν είναι στρατιωτικά δεοντολογικό και ηθικό να διασύρεται δημόσια ένας Διοικητής μιας κρίσιμης για την ασφάλεια της Χώρας μας Μονάδος , ανακοινώνοντας δημόσια ότι «Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής» , αυτό γίνεται χωρίς ανακοινώσεις στα ΜΜΕ , αν προέκυψαν βέβαια εμφανείς παραλήψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων του και όχι δημόσια για να καλυφθεί επικοινωνιακά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και του υφιστάμενου δήθεν επιτελικού κράτους .

“Δυστυχώς βρέθηκε η «Ιφιγένεια» που θα «εκτονώσει » την οργή του κόσμου για την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να αντεπεξέλθει με ορθολογικό τρόπο σε μια κρίση , είναι ο Διοικητής μιας στρατιωτικής Μονάδος.  Η πολιτεία για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ανέτοιμη και ανίκανη να προστατεύσει από την πύρινη λαίλαπα τους πολίτες της Χώρας μας, περιουσίες, καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

“Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι «Ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί», αφού όμως στον Διοικητή δώσουμε τις ανάλογες πιστώσεις και τα ανάλογα μέσα . Όλα αυτά όμως θα διατυπωθούν με ακρίβεια και αμεροληψία στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ, που ορθώς διεξάγεται από τον οικείο Κλάδο. Για ευθύνες, αυτή την ώρα, ουδείς μπορεί να ομιλεί πέραν της φυσικής ηγεσίας. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να ομιλούν αυτοί που την περίοδο της ηγεσίας τους συνέβη περιστατικό που εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας…

 “Νομίζω ότι έστω και στο παρά πέντε ήλθε ο χρόνος να σοβαρευτούμε και να οργανωθούμε και να εγκαταλείψουμε τις «θεατρικές και επικοινωνιακές παραστάσεις» προκειμένου να προβληθεί ο κάθε δήθεν «ηγέτης». Ο ηγέτης βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και όχι στις χαρές και στα πανηγύρια … Ο ηγέτης, ο Αρχηγός, κατά την διάρκεια της θητείας του, καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους συναδέλφους , οι οποίοι τον θέλουν μάχιμο, ειλικρινή, συνεπή, αποφασιστικό, ασυμβίβαστο, με θάρρος της γνώμης, επαγγελματία, ΑΝΘΡΩΠΟ και πάντα έτοιμο να αναλάβει προσωπική ΘΥΣΙΑ έναντι των υφιστάμενων του, έναντι των συναδέλφων, έναντι του ΓΕΝΙΚΟΥ καλού.

 “Ο Αρχηγός κατά την διάρκεια της ΘΗΤΕΙΑΣ, δεν δημιουργεί «παρέες» εντός του Στρατεύματος ,δεν «σφιχταγγαλιάζεται» με το πολιτικό σύστημα, πέραν των καθοριζομένων στο Σύνταγμα της χώρας μας, δεν συμμετέχει σε κομματικές συνάξεις και βέβαια οφείλει να εργάζεται για το καλό του Στρατεύματος και όχι για το ατομικό του ΣΥΜΦΕΡΟΝ και την ατομική του προβολή… Ο ηγέτης είναι αυτός που πρώτος διαβαίνει τον Ρουβίκωνα… Αυτά τα λίγα με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση προς τους Αρχηγούς των Κλάδων μας , οι οποίοι υπό δύσκολες συνθήκες διατηρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιχειρησιακή ετοιμότητα”, καταλήγει ο στρατηγός.

Σημειώνουμε ότι από σήμερα και για τέσσερις συνολικά ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ταξιδεύει σε στρατιωτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την επιθεώρηση των μέτρων πυρασφαλείας τους.

“Ως πολιτική ηγεσία θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. “Είμαστε σήμερα μαζί με τους επιτελάρχες, ώστε να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας,” πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023. Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, ενώ θα διεξαχθούν και έκτακτες ασκήσεις πυρασφάλειας.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ολοκληρώνει τον έλεγχο της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής με την 873 Αποθήκη Καυσίμων στη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρόγραμμα των επιτόπιων ελέγχων του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας να συνεχίζεται με την 110 Πτέρυγας Μάχης και την 1η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Αύριο, είναι προγραμματισμένοι επιτόπιοι έλεγχοι του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης στον ‘Αραξο.

Οι έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας, θα συνεχιστούν την Τρίτη 1 Αυγούστου, αρχικά με την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί, εκτός από τους ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς θα παρακολουθήσει και μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης πυροσβεστών. Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα μεταβεί στον λόχο Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής σχεδίου πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες επισκέψεις που αποτελούν την αρχή από σειρά επισκέψεων και ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.