Δυτική Αττική,Λουτράκι, Ρόδος στις φλόγες που δεν προλαμβάνονται ούτε σβήνουν με δηλώσεις και συσκέψεις!



Δυτική Αττική,Λουτράκι, Ρόδος στις φλόγες που δεν προλαμβάνονται ούτε σβήνουν με δηλώσεις και συσκέψεις!


Παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί…μεθοδικού σχεδιασμού το αποτέλεσμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των πυρακγιών είναι αποκαρδιωτικό και καταστροφικό. Η καταστροφή αντιμετωπίζεται και φέτος με επικοινωνιακές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό. Όπου να ΄ναι θα έρθει και το πρώτο διάγγελμα-συγγνώμης της δεύτερης τετραετίας του.

 
Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.

Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα, η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τη φωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια και παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο όπου δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα, να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. καίγεται δάσος πυκνό και παρθένο σε δύσβατο μέρος 

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο. Στο Λουτράκι επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο, ενώ στη Ρόδο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειαστεί, κατοίκων μέσω θαλάσσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Στο ρεύμα προς Κόρινθο η κυκλοφορία, από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά παραμένει κλειστή.
 
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.