Η Κίνα και η ανθρωποτητα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μαζική απόσυρση φωτοβολταϊκών πάνελ τα επόμενα χρόνια



Η Κίνα και η ανθρωποτητα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μαζική απόσυρση φωτοβολταϊκών πάνελ τα επόμενα χρόνια

Η Κίνα, που έχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή αλλά και στη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, θα αντιμετωπίσει τη μαζική απόσυρσή τους, καθώς έχουν ένα χρονικό πλαίσιο χρήσης περίπου 25 ετών.

Η κινεζική βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, αλλά και ερευνητές στον αναφερόμενο τομέα, εργάζονται προκειμένου να βρουν βιώσιμες και οικονομικές λύσεις για την ανακύκλωση των δεκάδων εκατομμυρίων τόνων των φωτοβολταϊκών πάνελ που θα αποσυρθούν από την παραγωγική χρήση τους.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ανανεώσιμης Ενέργειας (IREA) προειδοποιεί ότι κατά την περίοδο που θα αποσυρθεί η πρώτη παρτίδα φωτοβολταϊκών πάνελ, η Κίνα θα αρχίσει να συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες αποσυρόμενων φωτοβολταϊκών διατάξεων από το 2025 και μετά.

Το 2030, τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα έχουν αποσυρθεί αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 8 εκατομμύρια τόνους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο όγκος αυτός των αποσυρόμενων πάνελ θα αυξηθεί στα 80 εκατομμύρια τόνους το 2050.

Η Κίνα θα πρέπει να ανακυκλώσει 1,5 εκατομμύρια τόνους το 2030 και περίπου 20 εκατομμύρια τόνους το 2050.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.