Παρακολουθώντας τη χώρα να καίγεται! Ρόδος, Αχαία,Θήβα,Κέρκυρα,Κάρυστος



Παρακολουθώντας τη χώρα να καίγεται! Ρόδος, Αχαία,Θήβα,Κέρκυρα,Κάρυστος

Οι φωτιές εξακολουθούν να καταστρέφουν μεγάλες περιοχές της χώρας : τη Ρόδο (6η νύχτα), την Αχαΐα (Αίγιο), την Θήβα (Υλίκη), την Κέρκυρα και φυσικά της Εύβοια (Κάρυστος).

Κι όπως μας λένε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε ότι μόνο την Κυριακή εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ συνολικά σε όλη την επικράτεια η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 82 περιπτώσεις ενεργών δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ότι οι συνθήκες είναι ακραίες. Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που εκκενώνουν οικισμούς.
«Για τη δική σας ασφάλεια, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στον τόπο διαμονής σας, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνεστε από τις Αρχές», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σημειώνεται πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, κηρύχθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

Στην σχετική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.