Που δαπανήθηκαν τα χρήματα που έλαβαν δυο πυρόπληκτοι Δήμοι της Αττικής


 
«Αδυνατώ να καταλάβω, με ποιο σκεπτικό ένας δήμος 300.000 τετραγωνικών μέτρων, δικαιούται μόνο 153.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας» δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

«Από αυτά τα χρήματα σχεδόν 50.000 ευρώ δόθηκαν στους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου προκειμένου να εξοπλιστούν. Σχεδόν 30 χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα ανταλλακτικά για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και γύρω στις 50.000 ευρώ δόθηκαν για την διάνοιξη κάποιων δασικών δρόμων που ήταν κλειστοί. Επίσης, αγοράστηκαν κάποιοι σωλήνες ενώ μισθώσαμε και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να θρυμματίζουμε τα κλαδιά που συλλέγουμε από δρόμους δασικούς και αγροτικούς. Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Δήμος τι άλλο μπορεί να κάνει; Οι αντιπυρικές ζώνες δεν είναι απόφαση δική μας. Δεν έχουμε ως Δήμος τέτοια εξουσιοδότηση από το Δασαρχείο.

Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα να καθαρίσει και να κάνει προσπελάσιμους δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Κυρίως να λειτουργήσουμε επικουρικά μπορούμε και αυτά που σας είπα. Οι εθελοντικοί σύλλογοι μέσα από την οικονομική υποστήριξη του Δήμου κατάφεραν και αγόρασαν πυροσβεστικά οχήματα. Έχουμε μια υδροφόρα ως Δήμος. Και αναρωτιέμαι. Πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν δεν έχουμε ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα έργου;»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μας είπε και το εξαιρετικά σημαντικό που αφορά το πότε μπήκαν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου ώστε να προβεί σε όποιες δράσεις αντιπυρικές προέβη: «Στις 16 Μαΐου κάναμε την αναμόρφωση του προΰπολογισμού του Δήμου για να εγκριθεί η πίστωση των χρημάτων. Και από εκεί και πέρα γνωρίζετε πως η διαδικασία των προμηθειών απαιτεί τον δικό της χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί»

Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης

Το in μίλησε και με τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, προκειμένου να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έλαβε για πυροπροστασία και που δαπανήθηκαν.

«Λάβαμε 190.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και κατανεμήθηκαν ως εξής: Έκανα 30 προσλήψεις 5μηνες για εποχικό προσωπικό και αναθέσεις σε εργολάβους για να κάνουν κλαδεύσεις σε όλο τον Δήμο. Αυτά για ένα Δήμο έκτασης σχεδόν 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η εισαγόμενη στο Δήμο φωτιά από την στιγμή που πέρασε την παλαιά Εθνική οδό ήταν πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί».

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.