Οι δακτύλιοι του Κρόνου εξαφανίζονται: Φωτογραφίστε τους όσο προλαβαίνετε


 

 

Αστροφωτογράφοι προσπαθούν να φωτογραφήσουν τους δακτυλίους του Κρόνου όσο πιο γρήγορα μπορούν, καθώς αναμένεται να εξαφανιστούν σταδιακά μετά το καλοκαίρι.

Παρόλο που οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι σχετικά νέοι, σε κοσμική κλίμακα, υπάρχουν ενδείξεις στο ηλιακό σύστημα ότι ξεθωριάζουν. Από τώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, οι δακτύλιοι έχουν κλίση προς τα κάτω, σε γωνία 9 μοιρών σε αντίθεση, γεγονός που θα τους κάνει πολύ καθαρούς και ευδιάκριτους. Ωστόσο την επόμενη χρονιά η κλίση θα τους μετακινήσει στις 3.7 μοίρες. Μέχρι το 2025, θα εξαφανιστούν σχεδόν εντελώς και θα αρχίσουν να ξαναγίνονται ορατοί από το 2032.

«Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι οι σχετικά μικροί δακτύλιοι γύρω από άλλους γίγαντες πλανήτες αερίου και πάγου του ηλιακού μας συστήματος είναι υπολείμματα δακτυλίων που κάποτε ήταν πελώριοι, όπως του Κρόνου. Ίσως, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, οι δακτύλιοι του Κρόνου, αφού εξασθενήσουν, θα μοιάζουν περισσότερο με τους αραιούς δακτυλίους του Ουρανού», λέει ο Paul Estrada, ερευνητής του Κέντρου Ames της NASA.
Οι δακτύλιοι του Κρόνου εξαφανίζονται: Φωτογραφίστε τους όσο προλαβαίνετε
(NASA)

Ευτυχώς, πριν συμβεί αυτό, οι αστροφωτογράφοι θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία να συλλάβουν τους δακτυλίους τον Αύγουστο. Στις 27 Αυγούστου, ο Κρόνος θα βρεθεί σε θέση αντίθεσης (δηλαδή ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο και με τη γη ανάμεσα) και συνεπώς θα έχει τη μέγιστη ορατότητα και φωτεινότητα.

 ertnews.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.