Οδηγία του Φόρεϊν Όφις για αναστολή έως τις 25 Ιουλίου τα ταξίδια των Βρετανών στην Ρόδο,, Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καθώς:Μόνο το 10% του νησιού κάηκε


 Με την φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στη Ρόδο να μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα και τις εκκενώσεις διαφόρων τουριστικών καταλυμάτων να πληθαίνουν, η Βρετανία προχώρησε στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για το νησί.

Ακόμη, δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες η Jet2 και η TUI εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για το νησί τις επόμενες ημέρες, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.


Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση του: «Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και υπάρχουν αρκετές ενεργές πυρκαγιές, μεταξύ άλλων και στη Ρόδο. Εάν είστε Βρετανός υπήκοος που επηρεάζεται από τις πυρκαγιές στη Ρόδο κοντά στο Κιοτάρι, τους Πεύκους, τη Λίνδο και τη γύρω περιοχή, παρακαλείστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Καλέστε τις Ελληνικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στον αριθμό 112 εάν διατρέχετε άμεσο κίνδυνο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Ρόδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στον αριθμό 210 368 1730.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Ρόδο, παρακαλείστε να ελέγξετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή το ξενοδοχείο σας πριν από το ταξίδι ότι η περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πυρκαγιές.»

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την Mirror, η TUI  και η JET 2 ακυρώνουν σταδιακά τις πτήσεις προς τη Ρόδο. Μάλιστα, η TUI αναφέρει ότι καμία πτήση δεν θα αναχωρήσει για το ελληνικό νησί μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η TUI ανέφερε: «Η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ασταθής και δύσκολη. Εξαιτίας αυτού και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινότητες που επηρεάζονται, η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις και τις κρατήσεις διακοπών προς τη Ρόδο για αναχωρήσεις μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου».

Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά). Θα επικοινωνήσουμε με τους επηρεαζόμενους πελάτες για να τους ενημερώσουμε, ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα τους, ενώ θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση.

Στην συνέχεια, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει πως «Θα πετάξουμε με αυτά τα πέντε αεροσκάφη προς τη Ρόδο χωρίς να επιβιβαστούν πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τους πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση μας».

Και σε αυτές τις βρετανικές κινήσεις η απάντηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι ότι (στα αγγλικά μόνο το tweet):  «Οι πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των συνολικών τουριστικών υποδομών της Ρόδου» ενώ λίγο μετά εξέδωσε νέο tweet με χάρτη που δείχνει πόσο έχει πληγεί το νησί.

  Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.