Προσπάθεια έξωσης οικογένειας στα Άνω Πατήσια για οφειλή 800 ευρώ σε κοινόχρηστα


Στο σπίτι της οδού Πολυλά εκτυλίχθηκαν σοκαριστικά γεγονότα, καθώς αστυνομικοί έσπασαν την κλειδαριά και διέλυσαν την πόρτα με τροχό. Η γυναίκα, το σπίτι της οποίας βγήκε σε πλειστηριασμό, απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. 

Προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο, χάρη σε κινητοποίηση, με αίτημα να κηρυχτεί άκυρος ο πλειστηριασμός.

Η οικία της κ. Δήμητρας Κλαδή είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ και αγοράστηκε στην τιμή των 71.000 ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνούνταν τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα (εκτός του παραπάνω χαμηλού ποσού) για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δυο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.
Στο σημείο  συγκεντρώθηκαν πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στο σημείο, ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, με έναν άνθρωπο να παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα και να έρθει το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

«Για μας ξημέρωσε πολύ δύσκολη ημέρα από τις 7 το πρωί για τη γνωστή υπόθεση οφειλή κοινοχρήστων 800 ευρώ. Βάλανε τροχό» τόνισε η μητέρα της Δήμητρας Καλδή, η κ. Κατερίνα, που κατήγγειλε ότι μεταξύ αυτών που προσπαθούν να διώξουν την οικογένεια από το σπίτι είναι και αστυνομικοί με πολιτικά. Έναν, μάλιστα, τυχαίνει να τον γνωρίζει από το αστυνομικό τμήμα. «Ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι είναι δουλειά της αστυνομίας να εκτελεί τις εξώσεις» πρόσθεσε.

«Δεν φεύγω από το σπίτι μου, μόνο νεκρή θα με βγάλουν» υπογράμμισε η ίδια.

«Αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα. Από το πρωί έχουν έρθει αστυνομικές δυνάμεις, έχουν ήδη σπάσει την πόρτα της οικογένειας. Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Ν.Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά το γεγονός ότι εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει να συνδράμουν και πυροσβεστικά οχήματα. «Μάλλον περισσεύουν οι πυροσβέστες και τους στέλνουν και στις εξώσεις» τόνισε με νόημα.

Τελικά ανεστάλη η έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας που κινδύνευσε να χάσει το σπίτι της, στα Άνω Πατήσια για ένα χρέος μόλις 800 ευρώ.....

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.