Καταστράφηκε το 80% του ζωικού κεφαλαίου από τις φωτιές καθώς και τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γηςΤραγικός είναι ο απολογισμός των απωλειών ζώων και καταστροφών στις κτηνοτροφικές μονάδες στη Μαγνησία, από την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται σε πολλές περιοχές του νομού.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι περισσότερα από 3.000 ζώα, κυρίως αιγοπρόβατα, βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άγιο Γεώργιο Φερών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, το 80% του ζωικού κεφαλαίου της Μαγνησίας καταστράφηκε.
Στο Σέσκλο και οι πέντε κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr.

Ζημιές έχουν υποστεί κτηνοτρόφοι και στην Κοκκίνα, τη Ν. Αγχίαλο και το Βελεστίνο.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.