5 ημερα Aνεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο



 5 ημερα Aνεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο 

Απο σημερα το πρωί και αυτή την ώρα η φωτιά εχει οριοθετηθεί,,ομωςοι αναζωπυρωσεις ειναι μεγαλες ,,κατεφτασαν οι Σλοβακοι  πυρσβεστες με μηχανηματα και απο την Ιορδανια αεροσκαφος

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς τις τελευταίες ώρες στη Ρόδο με το πύρινο μέτωπο να παραμένει εκτός ελέγχου. Λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του χωριού. 

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ανακοίνωσε την εκκένωση του οικισμού κατόπιν εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

To μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάερμα, εκκενώστε τώρα προς περιοχή Αρχάγγελο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά "τρέχει" με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Επιπλέον, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που ενώνει την περιοχή των Απολλώνων και των Λαέρμων για προληπτικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι επίγειες δυνάμεις καθώς τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.