Αντιπροσωπείες από ΗΠΑ και Τουρκία συναντώνται στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του στρατηγικού μηχανισμού


 

 
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η συνάντηση διαβούλευσης στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι η διοργανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ θα έχει διαβουλεύσεις με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ και ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Στις διαβουλεύσεις προβλέπεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά θέματα και διεθνείς εξελίξεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Χακάν Φιντάν και του Άντονι Μπλίνκεν στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τον Οκτώβριο του 2021, ο Στρατηγικός Μηχανισμός Τουρκίας-ΗΠΑ ξεκίνησε στην Άγκυρα στις 4 Απριλίου 2022.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.