Σταθερές οι δεξαμενές ψύξης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια παρά την απώλεια νερού στον ταμιευτήρα Καχόβκα


Ο ουκρανικός ταμιευτήρας Καχόβκα έχει χάσει περίπου τα τρία τέταρτα από τον όγκο του νερού του από τότε που καταστράφηκε το φράγμα αλλά οι δεξαμενές ψύξης στο κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια είναι σταθερές και με αρκετά υψηλή στάθμη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Ρωσία ανατίναξε το φράγμα στη νότια Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφικές πλημμύρες. Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την καταστροφή.

Το πυρηνικό εργοστάσιο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, τελεί υπό ρωσική κατοχή και βρίσκεται προς τα βόρεια, στις όχθες του ταμιευτήρα. Έχει τις δικές του δεξαμενές για να ψύχονται οι αντιδραστήρες, παρόλο που δεν παράγουν ενέργεια.

«Αναφορικά με την ενεργειακή μονάδα, το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή της μονάδας είναι σταθερό και επαρκεί για να καλύψει της ανάγκες του εργοστασίου. Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Ουκρανός υπουργός Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλετς.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται να επισκεφθεί τη μονάδα αυτή την εβδομάδα. Χθες δήλωσε ότι η ΙΑΕΑ χρειάζεται πρόσβαση για να ελέγξει σημαντικές αποκλίσεις στις μετρήσεις στη στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.