Το Παρίσι Φλέγεται..Θεαθηκε στρατός


 Το Παρίσι Φλέγεται..Θεαθηκε στρατός 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμη μια νύχτα οι δρόμοι στα περίχωρα του Παρισιού όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου.

Πόλεμο θυμίζουν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο Ναντέρ, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του Παρισιού, όπου σκοτώθηκε ο έφηβος.

Πάνω από δέκα οχήματα της αστυνομίας και κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν ενώ είχαν στηθεί και οδοφράγματα στους δρόμους.

Στην πρόσοψη ακινήτου γράφτηκαν με σπρέι οι φράσεις «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ» και «Η αστυνομία δολοφονεί».

Οι συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς εντάθηκαν περί τη 01:00 [02:00 ώρα Ελλάδας] στη συνοικία, που είχε γίνει ήδη το κέντρο των επεισοδίων από την προηγουμένη ημέρα. Οι δύο πλευρές αντάλλασσαν δακρυγόνα, πέτρες, κομμάτια πλακών από πεζοδρόμια.

Σε περίπου είκοσι κοινότητες στην περιφέρεια Σεν-Σαιν-Ντενί, νομού στο βορειοανατολικό τομέα της μητροπολιτικής περιφέρειας του Παρισιού, καταγράφηκαν επεισόδια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Εσόν, νότια της πρωτεύουσας, ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε λεωφορείο χωρίς επιβάτες το βράδυ της Τετάρτης.

Επεισόδια ξέσπασαν και στην πόλη της Τουλούζης στην νοτιοδυτική Γαλλία. Στήλες πυκνού μαύρου καπνού υψώνονταν στο κέντρο της πόλης.

Εντάσεις αναφέρθηκαν και στις τέσσερις γωνιές της χώρας, ιδίως στην πόλη της Λιόν (ανατολικά), όπου δυνάμεις επιβολής της τάξης έγιναν στόχος βροχής πυροτεχνημάτων.

Η μητερα του αδικοχαμενου παιδιου διοργανωνει τεραστεια πορεια μαζι με φιλους του και αλλους κατοικους για το αδικοχαμενο μοναχογιο της 

ΕΘΕΑΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙς ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΑΡΑΧΕΣ 

Τα επεισόδια οδήγησαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλέσει το πρωί της Πέμπτης εκτάκτως την συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

Στο μεταξύ συνολικά 150 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Γαλλία κατά την διάρκεια των νέων βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν, έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «επαχθή βία ενάντια στα σύμβολα της Δημοκρατίας».

«Δημαρχεία, σχολεία και αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ντροπή σε αυτούς που δεν απηύθυναν έκκληση για ηρεμία», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που αστυνομικός στη Γαλλία σκοτώνει πολίτη στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ των 13 αντίστοιχων περιστατικών πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 68


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.