ΗΠΑ εναντίον Ελλήνων Εφοπλιστών :Η βοήθειά τους στη Ρωσία συντείνει στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία»


 


 Ο Ρόμπιν Μπρουκς, υψηλόβαθμο στέλεχος του περιβόητου IFF (Institute of International Finance, το οποίο φυσικά βρίσκεται κοντά στους Δημοκρατικούς) εξαπολύει «βέλη» προς τους Έλληνες εφοπλιστές κατηγορώντας τους πως εξαιτίας τους «παρατείνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία» γιατί μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο και έτσι η Ρωσία έχει χρήματα για να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της!

Λέει μάλιστα πως η Ρωσία το 1ο εξάμηνο του ’23 εξάγει περισσότερο πετρέλαιο από ποτέ (μπλε), ισχυριζόμενος ότι αυτό καθίσταται δυνατό μόνο χάρη στα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια (κόκκινα), τα οποία -από τότε που η Ρωσία έχει επέμβει στην Ουκρανία– μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλο βαθμό.

Σημειώνει μάλιστα ότι τα ελληνικά πλοία αποτελούν το 50% της συνολικής χωρητικότητας των δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως.

Δημιουργεί μάλιστα μόνος του μία θεωρία με βάση την  οποία οι Έλληνες «ολιγάρχες της ναυτιλίας» (έτσι ακριβώς τους χαρακτηρίζει) πρόσφεραν τα τάνκερ τους για να βοηθήσουν τη Ρωσία μετά την επέμβαση λέγοντας ότι τα ελληνικά πλοία αντιστοιχούσαν στο 33% της συνολικής χωρητικότητας δεξαμενόπλοιων από ρωσικά λιμάνια πριν από αυτήν.

Έκτοτε, ο αριθμός αυτός φτάνει το 50%. Αυτό κατά τον Brooks σημαίνει ότι «η πολεμική μηχανή του Πούτιν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ελληνικά πλοία»…

Λέει μάλιστα ότι δεν θα υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία χωρίς τα ελληνικά πλοία!

Μάλιστα ο κύριος Μπρουκς αποκρύπτει το γεγονός ότι τα πρώτα πακέτα των κυρώσεων τα οποία εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να θησαυρίσουν, ήταν αμερικανικής έμπνευσης και το κυριότερο αποκρύπτει ότι οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, το πρώτο έτος του πολέμου, κατέγραψαν κέρδη άνω των 200 δισεκατομμυρίων $ που προέρχονταν από την αγορά ρωσικού πετρελαίου!

Αν ισχύει τότε αυτό που αναφέρει ο κύριος Μπρουκς τότε το ίδιο ισχύει για τους Αμερικανούς πετρελαιάδες και φυσικά για την διακυβέρνηση Μπάιντεν που είχε αυτές τις «φαεινές ιδέες».

O Ρόμπιν Μπρουκς επί της ουσίας αφήνει «αιχμές» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς με βάση τα γραφόμενά του η γνωστή σε όλους επικεφαλής της επιτροπής PEGA Σόφι Ντε Βελντ που διερευνά τις υποκλοπές στην Ελλάδα, έγραψε: «Ενδιαφέρον, αυτό εξηγεί γιατί η Ελλάδα αντιτίθεται στις νέες αντι-ρωσικές κυρώσεις».

Προφανώς, αναφέρεται σε Ουγγαρία και Ελλάδα οι οποίες επιθυμούν να δουν ορισμένες από τις εταιρείες τους να αφαιρούνται από τη «μαύρη λίστα» της Ουκρανίας και καθυστερούν να δώσουν το «πράσινο φως» στη νέα συνολική δέσμη μέτρων.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να αγωνίζονται να συμφωνήσουν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της επέμβασή της στην Ουκρανία, ενώ κάποια κράτη μέλη συνεχίζουν να διαπραγματεύονται για το πόσο αυστηρή θα πρέπει να είναι η επιβολή τους.

Η κυρία Σόφι Ντε Βελντ προφανώς δεν θέλει η Ελλάδα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της αλλά αυτά των… Βρυξελλών.


 





Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.