Πέθανε ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός!


 


  Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός, μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η οικογένεια Αγαπητού ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με την επιβατική ελληνική ακτοπλοΐα από τις αρχές του '60, με την ίδρυση της AGAPITOS LINES.

Ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κωνσταντίνος ιδρύουν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA) με τον Κωνσταντίνο στο τιμόνι, ως Διευθ. Σύμβουλος της εταιρίας.

Το 1998, η AEFA εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση 4 πλοίων.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins (αργότερα, μετονομαζόμενη σε Hellas Flying Dolphins και, σήμερα, γνωστή ως Hellenic Seaways).

Ο Κωνσταντίνος Αγαπητός, όντας ο μοναδικός μέτοχος της AEFA κατά το χρόνο της εξαγοράς, γίνεται και ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος σε αυτή τη νέα εταιρία.

H οικογένεια Αγαπητού δραστηριοποιείται παραδοσιακά στο χώρο της ακτοπλοΐας από το 1964

Από την ίδρυσή της η εταιρεία και μέχρι τη συγχώνευσή της με τη Minoan Flying Dolphins δραστηριοποιήθηκε κυρίως στις γραμμές των Κυκλάδων αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Αδριατική, στο Ιόνιο, στην Ικαρία-Σάμο και στα Δωδεκάνησα.

Κώστας Αγαπητός: Ο Βεντούρης με πυροβόλησε

Ο Κώστας Αγαπητός είχε κατηγορήσει το 1998 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Βεντούρη, ότι το βράδυ της 12ης Ιουλίου επιχείρησε να τον εκτελέσει, πυροβολώντας εναντίον του έξι φορές. Ολα συνέβησαν στη συμβολή της οδού Αιγάλεω και Ακτής Κονδύλη, στο κέντρο του Πειραιά, όταν άτομο που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού από τη θέση του συνοδηγού, άνοιξε πυρ εναντίον του εφοπλιστή.

Εχοντας διαφύγει τελικά τον κίνδυνο, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Αγαπητός Express Ferries" από το δωμάτιο 303 της 3ης Χειρουργικής Κλινικής του Τζάνειου νοσοκομείου έδωσε πολύωρη κατάθεση στους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Στην εκτενή αναφορά του ο Κώστας Αγαπητός τόνισε ότι η αιτία της δολοφονικής επίθεσης ήταν η εξαγορά του πλοίου "Παναγία Τήνου 2", ιδιοκτησίας Ευάγγελου Βεντούρη, το οποίο λόγω χρεών η Εθνική Τράπεζα, ως πιστώτρια, έβγαλε σε πλειστηριασμό.

"Με χτύπησε γιατί είχα υποβάλει προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για το "Παναγία Τήνου 2"", είπε ο Κώστας Αγαπητός στους άντρες της Ασφάλειας. "Πριν από λίγες  ημέρες, μάλιστα, με κάλεσαν από την Εθνική Τράπεζα και μου είπαν να πάω να
βάλουμε τις τελικές υπογραφές, γιατί η προσφορά που κατέθεσα, ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η καλύτερη".

Μάρτυρας του Κ. Αγαπητού εμφανίζεται ο Αντώνης Αγαπητός, ξάδερφος του θύματος της επίθεσης.
Η διαμάχη των δυο εφοπλιστών

Η διαμάχη των δύο εφοπλιστών ξεκίνησε όταν ο Κώστας Αγαπητός πήρε από την Εθνική Τράπεζα το κατασχεμένο λόγω χρεών επιβατηγό πλοίο "Παναγία Τήνου ΙΙ", που ήταν το αγαπημένο πλοίο του Βαγγέλη Βεντούρη.

Ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε μπει για 95 ημέρες στη φυλακή, προτού οι δύο άνδρες βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο γραφείο της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, Μαρίας Τσιριμώκου.

Ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε ζητήσει να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Κώστα Αγαπητό. Ο Κώστας Αγαπητός επέμεινε στην αρχική του κατάθεση, λέγοντας ότι ο Βαγγέλης Βεντούρης ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που πυροβόλησε εναντίον του.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βεντούρης ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στο σπίτι του με φίλους, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα παραγγείλει πίτσες από κοντινό κατάστημα.

Ο ίδιος είχε φροντίσει να ισχυροποιήσει το άλλοθί του, καθώς ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίστηκαν μεν οι τρεις φίλοι του, αλλά και ο εργαζόμενος στην πιτσαρία, στην οποία, όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Βεντούρης, είχε δόσει παραγγελία εκείνο το βράδυ. Ο εργαζόμενος κατέθεσε την απόδειξη λογαριασμού, με την οποία φαίνεται ότι η παραγγελία δόθηκε 45 περίπου λεπτά πριν την επίθεση σε βάρος του Κώστα Αγαπητού.

Σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Αγαπητό, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αγαπητός είχε υποστηρίξει πως ο Βαγγέλης Βεντούρης είχε απειλήσει και τον ξάδελφό του. Ωστόσο, ο Αντώνης Αγαπητός, είχε εμφανιστεί στα δικαστήρια Πειραιά και κατέθεσε ότι ουδέποτε δέχτηκε απειλές από τον Βαγγέλη Βεντούρη...

Βγαίνοντας από το γραφείο της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ο Κώστας Αγαπητός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι "εμμένει στην αρχική του κατάθεση".

Ο Βαγγέλης Βεντούρης δήλωσε ότι "λυπάται για όλα αυτά που συμβαίνουν", και συμπλήρωσε: "Είναι δυνατόν να τον πυροβόλησα στο κέντρο του
Πειραιά που με γνωρίζουν όλοι, χωρίς να έχω σκεπάσει το πρόσωπό μου;".
Η εταιρία

H οικογένεια Αγαπητού δραστηριοποιείται παραδοσιακά στο χώρο της ακτοπλοΐας από το 1964.

Ιδρυτής της εταιρείας υπήρξε ο Βασίλειος Α. Αγαπητός ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 από πρόσφυγες γονείς της Μικράς Ασίας. Από την ίδρυσή της η εταιρεία και μέχρι τη συγχώνευσή της με τη Minoan Flying Dolphins δραστηριοποιήθηκε κυρίως στις γραμμές των Κυκλάδων αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Αδριατική, στο Ιόνιο, στην Ικαρία-Σάμο και στα Δωδεκάνησα.

Μετά το 2000 κι ως το 2018, η οικογένεια συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways ενώ παράλληλα ο Αντώνιος Αγαπητός που δραστηριοποιείται στο χώρο ως πλοιοκτήτης από το 1983, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της συμβουλίου, υπήρξε Αντιπρόεδρος καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος από το 2013 μέχρι τη πώληση της εταιρείας στις επιχειρήσεις Αττικής το 2018.

To 2019 ο Βασίλης Αγαπητός, ενεργός στον χώρο της ακτοπλοΐας από το 2012, συνεχίζει τη παράδοση και ιδρύει την ALPHA LINES, εντάσσοντας στο δυναμικό της το σύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο SPEEDCAT l το 2020. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.