Η Κίνα ξεκίνησε γεώτρηση για να φτάσει στο φλοιό της Γης

 

 


 

Κινέζοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να ανοίγουν μια τρύπα 10 χλμ. στο φλοιό της Γης, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξερευνά νέα σύνορα τόσο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης στο Διάστημα όσο και κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η γεώτρηση ξεκίνησε στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Xinjiang της χώρας στις 30 Μαΐου. Νωρίτερα εκείνο το πρωί, η Κίνα έστειλε νέο πλήρωμα στο διαστημικό της σταθμό από το διαστημικό της κέντρο στην έρημο Γκόμπι. Η γεώτρηση θα διεισδύσει σε περισσότερα από 10 ηπειρωτικά στρώματα ή στρώματα βράχου και στόχος είναι να φτάσει στο φλοιό της Γης, ο οποίος διαθέτει πετρώματα που χρονολογούνταθ πριν από περίπου 145 εκατομμύρια χρόνια.

«Η δυσκολία κατασκευής του έργου γεώτρησης μπορεί να συγκριθεί με ένα μεγάλο φορτηγό που τρέχει πάνω σε δύο λεπτά χαλύβδινα καλώδια», είπε δήλωσε ο Σουν Τζινγκσεγκ, επιστήμονας στην Κινεζική Ακαδημία Μηχανικής. Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε μεγαλύτερη πρόοδο στην εξερεύνηση βαθιάς Γης σε μια ομιλία του απευθυνόμενος σε ορισμένους από τους κορυφαίους επιστήμονες του έθνους το 2021. Μια τέτοια εργασία μπορεί να εντοπίσει ορυκτές και ενεργειακές πηγές και να βοηθήσει στην αξιολόγηση των κινδύνων περιβαλλοντικών καταστροφών, όπως σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων.

Η βαθύτερη τεχνητή τρύπα στη Γη εξακολουθεί να είναι η ρωσική γεώτρηση Kola Superdeep, η οποία έφτασε σε βάθος 12.262 μέτρων το 1989, μετά από 20 χρόνια γεώτρησης.


Naftemporiki.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.