«Bild»: Απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη – Θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ


 


 Η γερμανική εφημερίδα «Bild», έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται να απολύσει πολλούς δημοσιογράφους και να τους αντικαταστήσει με την… τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, η «Bild» σχεδιάζει να απολύσει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, πέραν των περικοπών στις θέσεις εργασίας, η «Bild» φέρεται αν είναι έτοιμη να αναδιοργανώσει τις περιφερειακές εφημερίδες της, κίνηση που θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απολύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η εφημερίδα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της όπου αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες».

Στους εργαζόμενους βρίσκονται συντάκτες, επιμελητές κειμένων, διορθωτές και προσωπικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

«Το ChatGPT μπορεί να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη»

Το μήνυμα ακολουθεί την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Mathias Döpfner, τον Φεβρουάριο, στην οποία αναφερόταν ότι η Bild σκοπεύει να γίνει «μια αμιγώς ψηφιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης».

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT θα μπορούσαν «να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ – ή να την αντικαταστήσουν», δήλωσε.

Ο όμιλος Axel Springer υποστηρίζει ότι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT «θα μπορούσαν να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ ή να την αντικαταστήσουν».

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι καλύτερη στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους δημοσιογράφους (ανθρώπους) αν και η ερευνητική δημοσιογραφία και ο πρωτότυπος σχολιασμός θα επιβιώσουν.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.