ΓΑΛΛΙΑ.. Αντιδράσεις βίαιες για την εκτέλεση 17χρονου από αστυνομικό στη Ναντέρ



ΓΑΛΛΙΑ.. Αντιδράσεις βίαιες  για την εκτέλεση 17χρονου από αστυνομικό στη Ναντέρ

Ο Nahel M. ήταν μόλις 17 χρονών. Κάτοικος της Ναντέρ, σε ένα από τα εμβληματικά προάστια του Παρισιού, όπου όλα ξεκίνησαν τον Μάη του 1968.

Την Τρίτη το πρωί, σε ένα μπλόκο της αστυνομίας, ο ακόμη έφηβος Nahel M. σταμάτησε μετά από νεύμα δύο αστυνομικών. Ο ένας εκπρόσωπος του Νόμου άρχισε να συνομιλεί μαζί του και ο άλλος τον σημάδευε με το όπλο του. Ξαφνικά, βλέπουμε το κίτρινο αυτοκίνητο του 17χρονου να μαρσάρει και να απομακρύνεται με ταχύτητα την ώρα που ο αστυνομικός, ο οποίος δεν απειλείται, πυροβολεί κατάστηθα τον οδηγό. Λίγα μέτρα παραπάνω, ο νεαρός Nahel αφήνει την τελευταία του πνοή.

Δεν ήταν παρά άλλη μια σπίθα σε αυτήν την μπαρουταποθήκη που είναι τα προάστια του Παρισιού, όπου, σχεδόν σε καθημερινή βάση, οι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες -νεαροί ή μεγαλύτεροι δεν έχει σημασία-, βρίσκονται στο στόχαστρο της αστυνομικής βίας.

Στην αρχή η αστυνομία προσπάθησε να καλύψει το γεγονός, υπονοώντας πως ο αστυνομικός βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας. Ένα βίντεο, ωστόσο, που τραβήχτηκε από κοντινή απόσταση, αν κρίνουμε και από την καθαρότητα των ήχων, αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Ο 17χρονος εκτελέστηκε εν ψυχρώ, από μια σφαίρα που στόχευσε τον θώρακά του. Η αστυνομία δεν είχε πλέον ούτε επιχειρήματα, ούτε άλλοθι. Ο εκτελεστής αστυνομικός συνελήφθη και ήδη κρατείται, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, προέβη σε μια δραματική παρέμβαση. Φορτισμένος συναισθηματικά, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύτηκε πως ο Νόμος θα εφαρμοστεί και ζήτησε να πρυτανεύσει η ηρεμία. Χαρακτήρισε το συμβάν ως ένα «ασυγχώρητο δράμα».

Η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική όμως. Οι συνομήλικοι του Nahel, οι οργανωμένοι αντιρατσιστές στην περιοχή της Ναντέρ και οι πολιτικοποιημένοι συμπολίτες του 17χρονου, κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, η μητέρα του Nahel ζητούσε δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου της. Το πρωί της Τετάρτης, κάλεσε όλους τους φίλους και συμπολίτες του γιου της να κατέβουν στις 14:00 στους δρόμους της Ναντέρ σε μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας. 

«Αυτό που είδατε το βράδυ που μας πέρασε ήταν μόνο η αρχή», δήλωναν το πρωί οι οργανωμένοι αντιρατσιστικοί πυρήνες στο προάστιο του Παρισιού.

Η υπόθεση Nahel από το βράδυ της Τρίτης είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα γαλλικά media. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο έντασης, η οποία κανείς δεν γνωρίζει ακόμη που θα οδηγήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.