Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ξενοδοχείο Zafolia – Καταγγέλλουν εργασιακό κάτεργο


Παρέμβαση πραγματοποίησε την Τετάρτη η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο ξενοδοχείο Athens Zafolia στη λεωφόρο Αλεξάνδρας καταγγέλλοντας εργασιακό κάτεργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, υπάρχουν άθλιες συνθήκες εργασίας ενώ οι εργοδότες δεν δίνουν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους ούτε καν τα φιλοδωρήματα που τους αφήνουν οι πελάτες και τα παρακρατούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση του ξενοδοχείου «πρόσφατα αποφάσισε μονομερώς την παρακράτηση των φιλοδωρημάτων των αχθοφόρων– γκρουμ. Με πρόσχημα το αίτημα του τουριστικού γραφείου να τιμολογείται η υπηρεσία αυτή, η διοίκηση αποφάσισε αρχικά να καταβάλλονται τα φιλοδωρήματα σε μετρητά μετά την παρακράτηση φόρου, στη συνέχεια να δίνονται μέσω voucher σίτισης και, τελικά, να υφαρπάζεται το 100% από την επιχείρηση».

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στέλνοντας υπόμνημα στη διοίκηση της εταιρείας με μια χαρακτηριστική περιγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ATHENS ZAFOLIA HOTEL στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε ένα ακόμα εργασιακό κάτεργο όπου τα αφεντικά έφτασαν στο σημείο (εκτός των άθλιων συνθηκών εργασίας που έχουν επιβάλει) να κρατάνε και το 100% των φιλοδωρημάτων των αχθοφόρων-γκρουμ!

Την ώρα της παρέμβασης ένας προκλητικός τύπος (λακές του αφεντικού προφανώς) έσκουζε συνεχώς “έχει έρθει το 100 έχει έρθει το 100” (ακούγεται και στο βίντεο) για να πάρει απάντηση από σύντροφο μας “και το 200 ας έρθει μάστορα”.

Όλοι-ες οι σύντροφοι-ες αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα.

Αν αποσυνθέσεις τη σύγχρονη Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ο ήλιος, οι παραλίες – τσιφλίκια και οι εργασιακές γαλέρες του τουρισμού. Με τα πρώτα κύματα των τουριστών να καταφθάνουν, τα αφεντικά ξεκίνησαν να μαζεύουν και τα ψίχουλα της πίτας για τους εαυτούς τους. Τέτοια είναι η περίπτωση του ξενοδοχείου ATHENS ZAFOLIA HOTEL της ΑΤΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Α.Ε. που πρόσφατα αποφάσισε μονομερώς την παρακράτηση των φιλοδωρημάτων των αχθοφόρων– γκρουμ. Με πρόσχημα το αίτημα του τουριστικού γραφείου να τιμολογείται η υπηρεσία αυτή, η διοίκηση αποφάσισε αρχικά να καταβάλλονται τα φιλοδωρήματα σε μετρητά μετά την παρακράτηση φόρου, στη συνέχεια να δίνονται μέσω voucher σίτισης και, τελικά, να υφαρπάζεται το 100% από την επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στέλνοντας υπόμνημα στη διοίκηση της εταιρείας με μια χαρακτηριστική περιγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αχθοφόροι– γκρουμ: “Εκείνοι που με βροχή βγαίνουν στο πεζοδρόμιο και κουβαλούν βαλίτσες μέχρι τον 7ο όροφο, εκείνοι που σε 45°C+ κουβαλούν αποσκευές με τον ιδρώτα τους!!! χωρίς ώρα, νύχτα, μεσάνυχτα, χωρίς σερβιτόρο για παράδοση έκτακτων πρωινών κουτιών (breakfast boxes) και με κάθε ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής αποσκευών”. Ταυτόχρονα, εκθέτουν τα ψεύδη της εταιρείας αναφέροντας ότι συνάδελφοί τους σε άλλα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τα ίδια γραφεία και υποδέχονται τα ίδια γκρουπ εξακολουθούν να λαμβάνουν τα φιλοδωρήματα.  Ακόμα και μετά από αυτό, όταν ζητήθηκε αλλαγή προγράμματος από γκρουμ για προσωπικό του ζήτημα, η Διεύθυνση αρνήθηκε. Ξανά οι συνάδελφοί του, αλληλέγγυοι, αρνήθηκαν να υπογράψουν αλλαγές προγράμματος που τους ζητήθηκαν αφήνοντας το ξενοδοχείο χωρίς γκρούμ για αρκετές ημέρες.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι καμιά εξαίρεση, αλλά ο κανόνας όπως όλοι και όλες καλά γνωρίζουμε. Οι διευθύνσεις, οι διοικήσεις, τα αφεντικά δε φαίνεται να πτοούνται από την απροθυμία των εργαζομένων στον τουρισμό να δουλεύουν σαν είλωτες. Όλο και κάποιος θα πέσει στην ανάγκη τους, υποθέτουν, ώστε να πλουτίσουν στην πλάτη του, όλο και κάποια θα βρεθεί να δουλέψει νυχθημερόν στα μαγαζάκια τους πάνω στην απελπισία της. Γκρουμ, σερβιτόροι/ες, εργαζόμενοι/ες στην τροφοδοσία, στην καθαριότητα, όλοι και όλες θέλουν να μετατραπούμε σε εθελόδουλα, φοβισμένα και πιστά σκυλιά που τους φιλάνε τα χέρια για ένα μεροκάματο. Χωρίς αξιοπρέπεια και ανάγκες, με στόμα χωρίς μιλιά, όσο τα κάτεργά τους αλώνουν τα σώματα και τις ζωές μας και οι τουρίστες “ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα”. Οι εργαζόμενοι της ATHENS ZAFOLIA HOTEL τους θύμισαν από ποιούς και ποιές εξαρτώνται οι επιχειρήσεις τους. Ας τους το θυμίσουμε και όλοι οι υπόλοιποι…

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.