Οι ΗΠΑ δεν ανακοινώνουν την πώληση των F-35 αναμένοντας τις εκλογές στην Τουρκία


Οι ΗΠΑ δεν ανακοινώνουν την πώληση των F-35 αναμένοντας τις εκλογές στην Τουρκία

Εκτός από την επενδυτική βαθμίδα η ΝΔ θέλει να έχει στην προεκλογική της φαρέτρα και μία ανακοίνωση από τις ΗΠΑ για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα. Το θέμα δεν έχει συζητηθεί σοβαρά στο εσωτερικό της χώρας και σε αυτό φέρουν ευθύνες τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποφεύγουν να το θέσουν και να ζητήσουν λεπτομέρειες, μάλλον γιατί κανένας δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος στους Αμερικανούς. Το επιχειρησιακό «προφίλ» του αεροσκάφους και το ερώτημα αν ταυτίζεται με τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες δεν έχει συζητηθεί. Το κόστος αγοράς αλλά και υποστήριξης δεν έχει συζητηθεί. Το μόνο που έχει συζητηθεί είναι ότι αν μας το πουλήσουν οι Αμερικανοί εμείς δεν θα ζητήσουμε βιομηχανικές επιστροφές…

Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση επιμένει και αναμένει την ανακοίνωση των ΗΠΑ η οποία όμως δεν γίνεται. Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν επιβαρύνουν κι άλλο τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ειδικά πριν από τις τουρκικές εκλογές που γίνονται την Κυριακή. Η επικράτηση Ερντογάν είναι σχεδόν βέβαιη. Η Ουάσινγκτον θα αναμένει το αποτέλεσμα και θα «μετρήσει» τον «αναβαπτισμένο» Ερντογάν, πριν αποφασίσει να ανακοινώσει την πώληση F-35 στην Ελλάδα.

Γι ΄ αυτό και το Στέητ Ντιπάρμτεντ απέφυγε ξανά να πάρει θέση για το θέμα της πώλησης των F-35.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει:

Η αμυντική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την επικειμένη πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση που θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να μην σχολιάζει την πώληση αμυντικού εξοπλισμού πριν την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου.

Ωστόσο, απαντώντας αργότερα σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, οι χώρες μας προωθούν τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα από αυτήν. Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η συνεργασία μας ενισχύει το ΝΑΤΟ και κάνει την περιοχή πιο ασφαλή».
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.