Επίθεση Ερντογάν κατά Economist: Τα εξώφυλλα περιοδικών δεν θα επηρεάσουν την εθνική μας βούληση





Στήριξη στον υπουργό Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και στο καθεστώς του επιχειρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτιθέμενος και αυτός με τη σειρά του στο άρθρο του Economist, μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Polisimizi, askerimizi, sivillerimizi alçakça şehit edenlere terörist diyebilmek için Batı'nın gözünün içine bakanlar bilmezler.

    Artık siyasi, diplomatik ve askerî hamleleriyle terör örgütlerine dünyayı dar eden bir Türkiye var.

    İşte sahada ve masada güçlü Türkiye'nin hikâyesi… pic.twitter.com/dA0AHV0AJL
    — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 5, 2023 

Κατηγορώντας το περιοδικό ότι είναι η "επιχειρησιακή συσκευή των παγκόσμιων δυνάμεων" , ο Ερντογάν είπε, "Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να κλονίζεται η εθνική βούληση".

"Αυτοί που κοιτάζουν στα μάτια της Δύσης για να αποκαλούν τρομοκράτες αυτούς που έκαναν μάρτυρες τους αστυνομικούς, στρατιώτες και πολίτες μας, δεν το ξέρουν. Τώρα υπάρχει μια Τουρκία που έχει στενέψει τα όρια του κόσμου για τρομοκρατικές οργανώσεις με τις πολιτικές, διπλωματικές και στρατιωτικές της κινήσεις. Ιδού η ιστορία μιας ισχυρής Τουρκίας στο πεδίο και στο τραπέζι. Η χώρα μας είναι η καρδιά τριών ηπείρων. Παρά τη γεωπολιτική της, κυβερνήθηκε με μονοαξονική εξωτερική πολιτική για χρόνια. Βάλαμε ένα τέλος στην τρελή νοοτροπία που παρέδωσε κατάφωρα τα αδέρφια και τις αδερφές του στους δολοφόνους τους στην καταστροφή της γέφυρας Boraltan.

Με τις προσπάθειες των διπλωματών μας, εφαρμόσαμε μια πρακτική εξωτερικής πολιτικής με αυτοπεποίθηση, επιχειρηματική και ανθρωπιστική. Αυξάνοντας τον αριθμό των ξένων αντιπροσώπων μας από 163 σε 260, γίναμε μία από τις 5 χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο. Με το TIKA, το YTB, το Yunus Emre Institute και το Maarif Foundation, καλωσορίζουμε τους συμπατριώτες μας και 7 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό. Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, του τουρκικού κόσμου και των Βαλκάνιων Evlad-ı Fatihan (οθωμανικός όρος για τους απογόνους των κατακτητών των Βαλκανιών, που σημαίνει "γιοι του κατακτητή" και χρησιοποιείται επίσης σήμερα και για τους Τούρκους και τουρκόφωνους Βαλκάνιους). Στεκόμαστε δίπλα στα αδέρφια μας με όλα τα μέσα μας όταν χρειάζεται, όπως στη Λιβύη, τη Συρία και το Καραμπάχ, που απελευθερώθηκε μετά από 30 χρόνια κατοχής. Συμβάλλουμε στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων με συμφωνίες δέσμιων ανταλλαγών και διαδρόμου σιτηρών. Ως κράτος του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη ένδοξες νίκες, ερχόμαστε στη θέση που μας αξίζει στο διεθνές σύστημα.

Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να επηρεάζεται η εθνική βούληση από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων. Ελπίζω να φέρουμε όλα αυτά τα διπλωματικά επιτεύγματα στην κορυφή με τον αιώνα της Τουρκίας".

Το δημοσίευμα του Economist κάνει λόγο για "έξωση" του Ερντογάν μετά τις προσεχείς εκλογές σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία θα αποτελέσει μήνυμα επικράτησης της "γνήσιας Δημοκρατίας" απέναντι σε σύγχρονες προσπάθειες υπονόμευσής της από πλευράς σύγχρονων αυταρχικών ηγετών. "Εάν η Τουρκία διώξει τον αυταρχικό ηγέτη της, οι δημοκράτες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να αναθαρρήσουν", αναφέρεται στο κύριο άρθρο.
Αντίδραση από Καλίν και Τσαβούσογλου

Το πρώτο δείγμα του εκνευρισμού που προκάλεσε στο στρατόπεδο Ερντογάν το άρθρο του Economist ήταν η αντίδραση του Ιμπραήμ Καλίν, του στενού συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε, μεταξύ άλλων, "οι εποχές που δίνονταν εντολές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του".

    Yine heyecan yapmışlar ☺️

    Ve eklemişler: "Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek…”

    Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum.

    Sakin olun.

    Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı.

    Son sözü millet sandıkta söyleyecek.

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷 https://t.co/mPYeuyFnyz
    — İbrahim Kalın (@ikalin1) May 4, 2023 

Το βασικό θέμα του περιοδικού Economist προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απέσυρε άρθρο του το οποίο είχε υποβάλει προς δημοσίευση στο περιοδικό. "Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;", δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο κ. Τσαβούσογλου την Πέμπτη. "Αποφασίζουν για λογαριασμό του τουρκικού λαού ή επιχειρούν να ταλαντεύσουν ένα έθνος".

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.