Παρέμβαση των ΗΠΑ για εκλογή Προέδρου στον Λίβανο..Έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες!
Η διπλωματία των ΗΠΑ κάλεσε χθες Δευτέρα να εκλεγεί νέος πρόεδρος στον Λίβανο για να «ενώσει τη χώρα και να εφαρμόσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να βγει από την κρίση η οικονομία».

Η έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας της Μέσης Ανατολής τούς νουθετεί να μην «βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις φιλοδοξίες τους πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του λαού τους».

Ο Λίβανος χρειάζεται πρόεδρο που δεν είναι «διεφθαρμένος», συνεχίζει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ. Υπογραμμίζεται ακόμη πως η λύση στην πολιτική και οικονομική κρίση στον Λίβανο δεν μπορεί παρά να προέλθει παρά μόνο «από το εσωτερικό» της χώρας, όχι «από τη διεθνή κοινότητα».

Ο Λίβανος βιώνει κενό εξουσίας αφότου τερματίστηκε η θητεία του προέδρου Μισέλ Αούν την 31η Οκτωβρίου 2022, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, βαθιά διχασμένες, για τον διάδοχό του.

Η πολιτική κρίση επέτεινε τον οικονομικό μαρασμό του Λιβάνου, που βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις στον κόσμο από το 1850, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.