Γαλλία: Διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς με 291 συλλήψεις και 108 αστυνομικοί τραυματίες



Γαλλία:  Διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς με  291 συλλήψεις και  108 αστυνομικοί τραυματίες

Σήμερα η Γαλλια πραγματικά κάηκε απο τις τεράστιες διαδηλώσεις που φυσικά είχανε εντονότατο κλίμα βίας.
Πολλές ομάδες από όλα τα κόμματα έκαναν κυριολεκτικά τους δρόμους να  τραντάζονται απο τις φωνές και φυσικά δεν έλειψαν και τα αιματηρά επεισόδια

Τουλάχιστον 108 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν σήμερα στη Γαλλία, 20 από αυτούς στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, δήλωσε σήμερα το βράδυ (1/5) ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Πρόσθεσε ότι 291 άτομα συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Γαλλία συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, κατά του οποίου τάσσεται -σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις- η πλειονότητα των Γάλλων.

Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν σήμερα «1η Μαΐου είναι εξαιρετικά σπάνιος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «καταδικάζοντας έντονα αυτού του τύπου τη βία».

Ένας αστυνομικός στον οποίο πετάχθηκε μια βόμβα μολότοφ στο Παρίσι «έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια του...» χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, συμπλήρωσε ο Νταρμανέν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.