Financial Times: Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ερευνά την εξαγορά της τράπεζας Credit Suisse


Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ξεκίνησε έρευνα για την εξαγορά, με την υποστήριξη του κράτους, της Credit Suisse από τον όμιλο UBS, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

Η εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις του ελβετικού ποινικού κώδικα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη στις δύο τράπεζες, που συμφώνησαν για την επείγουσα συγχώνευση τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα, η οποία επικαλείται την αρχή.

Υπήρξαν «πολλές διαστάσεις γεγονότων γύρω από την Credit Suisse» που απαιτούσαν έρευνα και έπρεπε να αναλυθούν προκειμένου να «ταυτοποιηθούν ενδεχόμενα αδικήματα που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα» της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τον περασμένο μήνα, η UBS απέκτησε την αντίπαλη Credit Swisse σε μια συμφωνία αξίας τριών δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.