Άνευ προηγουμένου καύσωνας πλήττει τη νότια Ισπανία


Στη Σεβίλλη, στην Ανδαλουσία, ο υδράργυρος άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου και η ζέστη είναι ανυπόφορη για κατοίκους και επισκέπτες. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μάλιστα ακόμη και σαραντάρια το προσεχές διάστημα την ώρα, μάλιστα, που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με παρατεταμένη ξηρασία που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη γεωργία.

Ιδίως η Καταλονία, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας, αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία εδώ και δεκαετίες και οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης νερού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την κλιματική αλλαγή, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, η Ευρώπη, όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει δύο φορές πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αντιμετώπισε πέρυσι το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί στην ήπειρο από το 1950 που ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων.

ertnews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.