Φόβο με το κιλό πουλά ο πρωθυπουργός: «Θα σας πάρουν τα ευρώ οι άλλοι»και ενώ αυτοί της ΝΔ βουτάνε τα ,,ανακεφαλαιωμενα,, σπιτια



Φόβο με το κιλό πουλά ο πρωθυπουργός: «Θα σας πάρουν τα ευρώ οι άλλοι»και ενώ αυτοί της ΝΔ βουτάνε τα ,,ανακεφαλαιωμενα,, σπιτια 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να θέλει να συγκριθεί η δική του πρωθυπουργική θητεία με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα και όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών δείχνει -κάποιες στιγμές τουλάχιστον- ότι επιδιώκει να διασπείρει φόβο στους πολίτες…

Αν η επιλογή του στη σύγκριση των δύο πρωθυπουργικών περιόδων θα «του βγει» θα το πουν οι πολίτες την 21η Μαίου. Προφανώς έχουν κριτήρια για να αποφασίσουν.

Τα όσα όμως είπε σήμερα στην προεκλογική του περιοδεία σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, απλά επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μιλήσει πολιτικά ούτε θα μας πει ποιο είναι το όραμα του για την χώρα. Αν έχει όραμα, γιατί την τετραετία της πρωθυπουργίας του δεν το αντιληφθήκαμε.

Τι είπε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, πριν από τον Μητσοτάκη είχαμε τέσσερα χρόνια Τσίπρα. Σας ζητώ να κρίνετε αντικειμενικά την πορεία εκείνης της τετραετίας και την πορεία της δικής μας τετραετίας και επιμένω σε αυτό, επειδή διαπιστώνω ότι κάποιες και κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι. Ο κύριος Τσίπρας επειδή ξέρει πολύ καλά ότι αποκλείεται να κερδίσει τις εκλογές, σχεδιάζει στο μυαλό του κάποιου είδους κυβέρνηση ηττημένων, ανοχής, προοδευτικής διακυβέρνησης που μόνο στο μυαλό του υπάρχει. Αλλά με ποιους θα την κάνει; Δεν είναι στο όνειρό του. Δεν είναι καθόλου στο όνειρό του. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε στο όνειρό του στέλνοντας στην πρώτη θέση με ισχυρή εντολή τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η πολιτική «τερατογένεση» όπως την αποκαλώ, θέλω να την φανταστείτε λίγο. Το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και μαζί φυσικά, γιατί τον χρειάζονται, με το Γιάνη με ένα «Ν», Βαρουφάκη, ο οποίος θα σας πάρει τα ευρώ και θα τα αντικαταστήσει με «Δήμητρες». Θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα κάνει δηλαδή με άλλα λόγια ακριβώς όλα αυτά τα οποία πήγαν να κάνουν το 2015. Γι’ αυτό και τους λέμε μία απλή κουβέντα. «Όχι δεύτερη φορά στη συμφορά. Ναι, δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή». Αυτό λοιπόν είναι το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Αν θα πάμε τελικά μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω, αν θα συνεχίσουμε σε μία πορεία όπου θα μειώνουμε σταδιακά τους φόρους, θα στηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία, θα στηρίζουμε την δημιουργικότητα του Έλληνα ή θα γυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και της εργασίας και των επιχειρήσεων».

Δεν ξέρουμε αν θα «μας πάρουν τα ευρώ» , το βέβαιο είναι πάντως ότι προς το παρόν παίρνουν τα σπίτια του κόσμου. Όσο για το αφήγημα του περί μείωσης των φόρων , η διεκδικούμενη «μεσαία τάξη» μάλλον περισσότερο εκνευρίζεται κάθε φορά που τον ακούει να το επικαλείται.
Militaire News
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.