«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό βάζει η υπόθεση Γεωργούλη


 





«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό έχει βάλει η απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε χθες κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μέτσολα. Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ' αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Σύμφωνα με τα «Νέα», πριν από τις ανακοινώσεις της Μετσόλα ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε την Κουμουνδούρου και του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση με την οποία συμφώνησε και ο ίδιος. Ενδεικτικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν κυκλοφορήσει η είδηση από τις Βρυξέλλες.

Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία που έγινε το 2020, ωστόσο η γυναίκα που φέρεται να την έχει κάνει είναι η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αλ. Γεωργούλης: Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Ψευδής και συκοφαντική η καταγγελία

Στη δική του ανακοίνωση, ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια», προσθέτοντας πως «μάλλον όχι τυχαία» κατατέθηκε «λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφή υπονοούμενα για πολιτική σκοπιμότητα καθώς η φερόμενη καταγγέλλουσα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη:

«Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

»Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

»Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

»Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»

Στ. Κούλογλου: Είχε διαψεύσει ο Γεωργούλης πριν από 2 χρόνια

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου είπε: «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε επίσης ότι ο συνάδελφος του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Ο @syriza_gr  και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

    Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!
    — Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) April 18, 2023

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση του Αλ. Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη», υπογραμμίζει σε σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση Γεωργούλη. Προσθέτει μάλιστα ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει στο σχόλιό του ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν "υπαγορεύονται" από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές», επισημαίνει.

Επικρίνει έντονα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει στο σχόλιό του πως «απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ: Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.  

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα 

zougla.gr 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.