Στο σκαμνί οι δολοφόνοι του Σήφη Βαλυράκη



Στο σκαμνί οι δολοφόνοι του Σήφη Βαλυράκη

Οριστικά και αμετάκλητα οδηγούνται σε δίκη μέσα στο επόμενο διάστημα οι δύο ψαράδες, που φέρονται να δολοφόνησαν τον αείμνηστο υπουργό και αντιδικτατορικό αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του εκλιπόντος, ανέφερε ότι  οι δύο άνδρες παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατέστη αμετάκλητο στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα των φερόμενων δραστών της δολοφονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κακοήθειες επιθέσεις σε βάρος της μνήμης και της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη συνεχίζονται, αφού προ ημερών άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα τον αγαπημένο του σκύλο, στην Ερέτρια.

Τέλος, ο κ. Φωτάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι δύο ψαράδες κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Ο θάνατός του και τα στοιχεία που «έδειξαν» ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και, παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας, εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και διά του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι. 

Από την πρώτη στιγμή η χήρα του Σήφη Βαλυράκη υποστήριζε ότι ο θάνατος του συζύγου της δεν οφειλόταν στην πτώση του από το σκάφος, αλλά σε δολοφονία.

Σε ανακοίνωση που είχαν εκδώσει στα τέλη Ιανουαρίου οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφεραν ότι «για άλλη μία φορά επισφραγίζεται διά του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και δύο χρόνια, στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε “ατύχημα”, αλλά σε δολοφονία, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ εκ των υστέρων επίσης από κοινού προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, που περιέχονται στη δικογραφία και επισημαίνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εγείρονται επιπλέον σοβαρότατα ερωτηματικά για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους, μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της, παρά τη βαρύτητα των στοιχείων και του αδικήματος και παρά την αναδεικνυόμενη επικινδυνότητα της δράσης τους».

Πηγές: ΕΡΤ, Neakriti.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.