Πολλοί επενδυτές κατέφυγαν στο ασήμι , προκαλώντας άλμα της τιμής του , εξαιτίας των τραπεζικών καταρρεύσεων!




 

Ιστορικά, το ασήμι έχει αποτελέσει μια προσφιλή εναλλακτική έναντι παραδοσιακών επενδυτικών επιλογών, όπως μετοχές και ομόλογα.

Εν μέσω του πρόσφατου κύματος τραπεζικών καταρρεύσεων και αυξανόμενων επιτοκίων, πολλοί επενδυτές κατέφυγαν στο πολύτιμο μέταλλο , προκαλώντας άλμα της τιμής του.

Ωστόσο, κατά πόσο βοήθησε το ασήμι τους επενδυτές να αντιμετωπίσουν τις «υφεσιακές καταιγίδες» στο παρελθόν;

Σύμφωνα με το zerohedge.com, το παρακάτω infographic της Visual Capitalist’s Bruno Venditti, που χρησιμοποιεί στοιχεία από την Macrotrends, αναδεικνύει τις κινήσεις των τιμών του αργύρου κατά τη διάρκεια υφέσεων και τις συγκρίνει με μεταβολές του S&P 500.
Η τιμή του αργύρου κατά τη διάρκεια των υφέσεων

Όπως ο χρυσός, η αξία του αργύρου οφείλεται στη σπανιότητά του ως πολύτιμο μέταλλο. Ωστόσο, το ασήμι έχει και ευρεία βιομηχανική χρήση, από τα ηλεκτρονικά και τις ιατρικές εφαρμογές έως τις μπαταρίες και τα ηλιακά πάνελ.

Επιπροσθέτως, η αγορά ασημιού είναι πολύ μικρότερη από εκείνη του χρυσού, με αποτέλεσμα να είναι ένα πολύ ασταθές περιουσιακό στοιχείο.

Το μέταλλο γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής του το 1980, όταν κατέρρευσε πάνω από 56% μετά την αποτυχία των αδελφών Χαντ, οι οποίοι έλεγχαν πάνω από το μισό ιδιωτικό απόθεμα ασημιού στον κόσμο, να στριμώξουν την αγορά και τελικά αναγκάστηκαν να πουλήσουν μετά την αύξηση των απαιτήσεων για το περιθώριο κέρδους.

Οι τιμές του αργύρου κατέρρευσαν και πάλι κατά τη διάρκεια της ύφεσης της δεκαετίας του 1990 πριν από μια σταθερή ανάκαμψη που κορυφώθηκε με το ιστορικό υψηλό που επιτεύχθηκε το 2011, τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2007-2008.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, το ασήμι έχει υπεραποδώσει έναντι του S&P 500 μόνο σε τρεις από τις οκτώ υφέσεις: 1973, 1981 και 2007.

Τον Μάρτιο του 2023, η ονομαστική τιμή του αργύρου είχε υποχωρήσει κατά 6,1%, ενώ ο S&P500 είχε υποχωρήσει κατά 3,3%.
Η τιμή του το 2023

Τους επόμενους μήνες, η ζήτηση αργύρου αναμένεται να αυξηθεί, στηρίζοντας την τιμή. Σύμφωνα με το Silver Institute, η βιομηχανική αγορά του αργύρου θα μπορούσε να ενισχυθεί από την περαιτέρω αύξηση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων και την επέκταση της δέσμευσης των κυβερνήσεων για πράσινες υποδομές.

Ωστόσο, εάν το οικονομικό σενάριο επιδεινωθεί και οι βιομηχανικοί χρήστες αργύρου μειώσουν την παραγωγή τους, το μέταλλο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με αντιξοότητες.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.