Αύξηση ρεκόρ στην τιμή του χρυσού.: Σε υψηλό 13 ετών πάνω από τα 2.000 δολάρια


 


 

Σε υψηλό 13 ετών οδηγήθηκε ο χρυσός συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία με ώθηση από τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εργασίας που αποτυπώνουν σαφείς ενδείξεις χαλάρωσης της αγοράς εργασίας, μειώνοντας τα στοιχήματα υπέρ νέα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Χρυσός: Κατά 1 εκατομμύριο ουγγιές αυξήθηκαν τα αποθέματα της Ρωσίας

Έτσι, χθες Τρίτη έκλεισε έκλεισε πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022.

Μάλιστα, ο χρυσός πλησιάζει το υψηλό όλων των εποχών των 2.075,47 δολαρίων που έφτασε τον Αύγουστο του 2020 μετά από ένα απότομο ράλι που σημείωσε τον περασμένο μήνα λόγω της αναταραχής στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της Ελβετίας.

Η τελευταία άνοδος της τιμής στη Bullion αγορά σημειώθηκε με φόντο τους οικονομικούς δείκτες που περιορίζουν τις προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιγξη από τη Fed.

Οι αξιωματούχοι της Fed συνέχισαν να πιέζουν ενάντια στην προοπτική μείωσης των επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες, εμμένοντας στην άποψη ότι απαιτούνται περισσότερα για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

Χαρακτηριστικά, σε χθεσινή της ομιλία η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων ξανά το 2023 και τη διατήρησή τους στα υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Η διάθεση στην αγορά χρυσού έχει βελτιωθεί μαζικά μετά την τραπεζική αναταραχή των ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε στο Bloomberg ο Carsten Menke, αναλυτής της Julius Baer Group, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια ύφεση στις ΗΠΑ θα αποφευχθεί και ότι είναι απίθανο να δούμε μια ταχεία αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής».

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.022,56 δολάρια η ουγγιά στις 10:16 π.μ. στο Λονδίνο, αφού έκλεισε με άνοδο 1,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot ήταν σταθερός. Το ασήμι υποχώρησε μετά την άνοδο 4,3% την Τρίτη, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο παρουσίασαν μικρή μεταβολή.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.