O Πούτιν στην Τουρκία για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακουγιου

 

O Πούτιν στην Τουρκία για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακουγιου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα την Τουρκία με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου (27 Απριλίου), είπε χθες Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025.

Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom. Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.