Συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή και οι διαδηλώσεις στην Γαλλία..Νέα επεισόδια, με οδοφράγματα και φωτιές,,Ο λαός ενάντια στην μεταρρύθμιση Μακρόν


 


 

Την ώρα που το 69% των Γάλλων επιθυμεί δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος η γαλλική κυβέρνηση εξόργισε εκ νέου τα συνδικάτα την Τρίτη, απορρίπτοντας αιφνίδια τα αιτήματά τους για «παύση» των σχεδίων μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος ώστε να επιτραπεί μια περίοδος διαμεσολάβησης.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφερε μια αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσω του κοινοβουλίου, εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχουν στη 10η ημέρα απεργιών και διαμαρτυριών σε όλη τη Γαλλία.

Στη Λυών, 30.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη δέκατη μέρα κινητοποίησης σύμφωνα με το διασυνδικαλιστικό, 12.500 σύμφωνα με τη νομαρχία

Αντιπαραθέσεις μεταξύ της αστυνομίας και ορισμένων διαδηλωτών σημειώθηκαν στο Μπορντό.

Τεταμένη ατμόσφαιρα έξω από το γραφείο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη του Saint-Etienne. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα.

Στην πόλη Frontignan η αποθήκη πετρελαιοειδών αποκλείστηκε από απεργούς ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προκλήθηκε πυρκαγιά.

Στη Λιμ διαδηλωτές έχτισαν την είσοδο του σπιτιού της βουλευτού του κόμματος της δεξιάς, Violette Spillebout.
Η κυβέρνηση απορρίπτει την προσφορά «διαμεσολάβησης» από τα συνδικάτα

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο την Τρίτη, ο μετριοπαθής επικεφαλής του συνδικάτου CFDT Λοράν Μπέργκερ πρότεινε «διαμεσολάβηση» σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβασμός. Αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως από την κυβέρνηση.

«Δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα «διαμεσολάβηση» για να μιλήσουμε μεταξύ μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Olivier Véran.

Ο Μπέργκερ κατήγγειλε την «απαράδεκτη» απάντηση της κυβέρνησης από τη θέση του στην κεφαλή της πορείας στο Παρίσι. Ωστόσο, έλαβε κάποια απροσδόκητη υποστήριξη από το κεντρώο κόμμα MoDem (Mouvement democrate), μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού.

«Είναι καλό να έχουμε ένα ή δύο άτομα που αναζητούν διάλογο και κάνουν ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο επικεφαλής του MoDem, Ζαν-Πολ Ματέι.
Λήξη απεργίας αποκομιδής σκουπιδιών

Το σωματείο CGT ανακοίνωσε ότι η απεργία αποκομιδής σκουπιδιών θα λήξει από την Τετάρτη. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων μετά την απεργία των εργαζομένων στη συλλογή απορριμμάτων ενάντια στα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.


Οι εργαζόμενοι και οι οδηγοί μπορούν επί του παρόντος να συνταξιοδοτηθούν από την ηλικία των 57 ετών, αλλά σύμφωνα με τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια εργασίας. Η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι μια επιλογή για εκείνα τα επαγγέλματα που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη συλλογή σκουπιδιών λένε ότι θα ήταν άδικο να τους κάνουν να εργάζονται περισσότερο, καθώς το προσδόκιμο ζωής τους είναι 12-17 χρόνια κάτω από τον γαλλικό μέσο όρο, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.