«Βόμβες» Αναστασιάδη εναντίον Μητσοτάκη! ενω επαινεί Νίκο Δένδια και Αλέξη Τσίπρα.



«Βόμβες» Αναστασιάδη εναντίον Μητσοτάκη! ενώ επαινεί Νίκο Δένδια και  Αλέξη Τσίπρα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που αποκαλύπτει όσα κατήγγειλε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για κατασκευή αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου–Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βιβλίο του Κύπριου εκδότη Κωστή Χατζηκωστή «7 Προεδρικά Πορτραίτα», που αναφέρεται σε αυτό ο Μανώλης Κοττάκης στην «Εστία», ο κ. Αναστασιάδης κατηγορεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι προωθούσε αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των κυπριακών γεωτρήσεων εντός της ΑΟΖ, για να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προωθοῦσε τήν ἰδέα τῆς διακοπῆς τῶν γεωτρήσεων τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, προκειμένου νά ἐξευμενιστοῦν οἱ Τουρκοι, καί οτι τασσόταν υπέρ τῆς κατασκευῆς ἀγωγου αερίου Ἰσραήλ-Τουρκίας, ο οποῖος θά παρέκαμπτε τήν Κύπρο!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από κάποιο κόμμα για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Αναλυτικά το άρθρο από την «Εστία»:

Το φθινόπωρο του 2015 γνώρισα στην «Βιβλιοθήκη» της πλατείας Κολωνακίου τον διακεκριμένο Κύπριο εκδότη και καναλάρχη, προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και άλλων Ελλήνων πολιτικών, Κωστή Χατζηκωστή.

του Μανώλη Κοττάκη, εφημερίδα «Εστία»

Τελούσε ακόμη υπό το κράτος του σοκ, εξ αιτίας της σχετικά πρόσφατης δολοφονίας του υιού του Άντη από στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Sigma. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την πρώτη αυτήν συνάντηση, έλαβα το νέο βιβλίο του κ. Χατζηκωστή «Προεδρικά Πορτραίτα» (έχει γράψει πολλά), το οποίο ήδη κυκλοφορούσε στην Μεγαλόνησο από τις εκδόσεις «Γερμανός».

Σε αυτό περιλαμβάνονταν όλα τα πορτραίτα των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από διαλόγους που είχε ο συγγραφέας μαζί τους, ως κορυφαίο και επίλεκτο μέλος της κυπριακής κοινωνίας –πλην του εν ενεργεία τότε Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Στο βιβλίο δημοσιεύονταν, λοιπόν, τα πορτραίτα του Μακάριου (με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πως «βοήθησε» ακουσίως με μια ομιλία του στον ΟΗΕ για το εναντίον του πραξικόπημα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να τεκμηριωθεί η παραβίαση της συμφωνίας εγγυήσεων από την Ελλάδα και να θεμελιωθεί το δικαίωμα επέμβασης της εγγυήτριας δύναμης Τουρκίας μέσω του Αττίλα), του Σπύρου Κυπριανού, του Γιώργου Βασιλείου, του Γλαύκου Κληρίδη, του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Χριστόφια.

Από τότε πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια, αλλά ο κ. Χατζηκωστής, παλαιάς κοπής εκδότης (έχει στην ιδιοκτησία του την «Σημερινή»), δεν ξέχασε την οφειλή του. Έπρεπε να κυκλοφορήσει εκ νέου το βιβλίο του με το «Προεδρικό Πορτραίτο» του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος μετά τους Παπαδόπουλο και Χριστόφια που ολοκλήρωσε δυο πλήρεις προεδρικές θητείες. Στην χορεία αυτήν ανήκουν ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Σπύρος Κυπριανού, και βεβαίως μακράν όλων, με πολυετή θητεία από το 1960 έως το 1977, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, αφού «αφυπηρέτησε» ο Πρόεδρος, περιέχει σπουδαίες αποκαλύψεις, μερικές από τις οποίες είναι σοκ και αφορούν στις σχέσεις του Κυπρίου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στους διαλόγους που είχε με τον κ. Χατζηκωστή ο Κύπριος Πρόεδρος βάλλει ευθέως κατά του Έλληνος Πρωθυπουργού, ότι σε δυο περιπτώσεις θέλησε να υπονομεύσει ευθέως τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αντιθέτως επαινεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.