Καπνογόνα, κάηκαν σημαίες, ζητούν την παραίτηση του Κούρτι στην πρωτεύουσα Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου


  Στις 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Πρίστινα με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Αλμπίν Κούρτι.

Οι διαδηλωτές κατέβασαν τις σημαίες του Κοσσυφοπεδίου μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης και έβαλαν λευκές σημαίες επειδή, όπως είπε ο εκπρόσωπος του διοργανωτή, ο πρόεδρος του SDP, Ντάρνταν Μολισάι, «ο Κούρτι παραδόθηκε στην Αχρίδα».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν  λίγο περισσότερα από 100 άτομα, αναφέρει ο ανταποκριτής του Tanjug από την Πρίστινα.

Βόμβες καπνού πετάχτηκαν επίσης μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης και αυτός ο καπνός, όπως είπε ο Μολισάι, αντιπροσωπεύει «το σκοτάδι στο οποίο έφερε ο Κούρτι τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου».

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το μη κοινοβουλευτικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, μια αποσχισθείσα πτέρυγα του κινήματος  της Αυτοδιάθεσης, που επικεφαλής της είναι ο  Αλμπίν Κούρτι.

Η διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε επίσης από ορισμένα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου και της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου του UCK.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν την παραίτηση του Αλμπίν Κούρτι γιατί, όπως υποστηρίζουν, αποδέχτηκε τη δημιουργία Κοινότητας Σερβικών Δήμων με τη Συμφωνία της Αχρίδας και έτσι άλλαξε την πολιτική που υποστήριζε για χρόνια και απείλησε το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.