Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: «Πέρασε» από το Ευρωκοινοβούλιο με 336 «ναι» – Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ


Το πράσινο φως για την καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος άναψε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο. Συνολικά 336 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως καταψηφίστηκε από τη Δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, με 336 ψήφους εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κομισιόν να υπάρξει Ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να υπάρξει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κατά την ψηφοφορία, υπέρ τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και αρκετοί από το Renew Europe. Αντίθετα, από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά αρνητικά ψήφισαν 174 ενώ απείχαν 121.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στηλιτεύει το γεγονός πως μεταξύ εκείνων που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, συμπεριλαμβάνονται και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές προκαλούν ερωτήματα με την επιλογή τους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.