Συνεχίζονται οι καταγγελίες για σύγκρουση τραίνων..Νέα καταγγελία για δύο τρένα που παραλίγο να συγκρουστούν στον σταθμό των Σερρών τον Μάιο 2022


 


 

 Νέα καταγγελία για δύο τρένα που παραλίγο να συγκρουστούν στον σταθμό των Σερρών αποκαλύπτεται ότι είχε συμβεί πριν από 10 μήνες, στις 23 Μαϊου του 2022, όταν ακινητοποιήθηκε επιβατική αμαξοστοιχία γεμάτη κόσμο και ταυτόχρονα δόθηκε εντολή σε εμπορικό τρένο να διέλθει από το ίδιο σημείο.

H επιβατική αμαξοστοιχία 3634 ακινητοποιήθηκε στον σταθμό των Σερρών. Αντί να δοθεί εντολή να αποσυρθεί το τρένο με μηχανή εφεδρείας, δίνεται εντολή σε εμπορευματική αμαξοστοιχία να κατευθυνθεί και αυτή στις Σέρρες. Σε έναν σταθμό που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει σταθμάρχης. Τα δύο τρένα είναι πλέον σε τροχιά σύγκρουσης.

«Δεν λειτουργούσε και άρα δεν ήταν εφικτό να διευθετηθούν οι αλλαγές (κλειδιά) σε παρακαμπτήριο, για να μην υπάρξει σύγκρουση των 2 τρένων (κινούνταν και τα 2 επί μονής γραμμής)».

Μόλις έγινε αντιληπτό τι συνέβη, δίνεται εντολή σε εργάτη γραμμής να πάει στον σταθμό Σερρών με κλειδούχο για να κάνουν τις αλλαγές και να γλιτώσουν την σύγκρουση.

Και συνεχίζεται στην καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ: «Η διάλυση όμως που επικρατεί στον ΟΣΕ δεν έχει τέλος. Ο συνάδελφος εργάτης γραμμής και ο συνάδελφος κλειδούχος που κατέφθασαν στον σταθμό Σερρών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τα κλειδιά του σταθμού Σερρών για να εισέλθουν στο κτίριο και να πάρουν τα απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτούμενες ενέργειες».

«Ζητήθηκε μετά από κάποιο λάθος το οποίο είχε γίνει, να γίνει αλλαγή κλειδιού στο σταθμαρχείο Σερρών, το οποίο ήταν κλειστό. Ήδη υπήρχε κίνδυνος αυτό το ανθρώπινο λάθος, να έχει μια τραγική εξέλιξη, γιατί δεν μπορούσαν να βρούνε τον υπεύθυνο, ώστε να ανοίξει την πόρτα του σταθμαρχείου και να γίνει αυτή η αλλαγή κλειδιού», είπε ο Πασχάλης Τόσιος, δημοσιογράφος.

Ποια λύση βρέθηκε τελικά; Το δυστύχημα που ενδεχομένως θα στοίχιζε δεκάδες ζωές αποφεύχθηκε χάρη σε έναν συνταξιούχο σταθμάρχη.

«Πανικόβλητος ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΣΕ και μπροστά σε ένα ενδεχόμενο δυστύχημα που θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές, κάλεσε συνταξιούχο σταθμάρχη της περιοχής που είχε (πως άραγε βρέθηκαν στην κατοχή του) κλειδιά του σταθμού Σερρών και του ζήτησε να ανοίξει άμεσα το κτίριο, όπως και έκανε», γράφει στην καταγγελία της η ΠΕΣΟΣΕ.

Η καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ καταλήγει με μια δυστυχώς προφητική φράση: «Προειδοποιούμε ότι, αν συνεχιστούν οι εγκληματικές αυτές παραλείψεις και ενέργειες θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.