O καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής, Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι το ρήγμα της θάλασσας του Μαρμαρά είναι ήδη ώριμο


 


 Ο ομότιμος καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής, Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στο MEGA για την πιθανότητα να γίνει σεισμός σαν της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Ο ομότιμος καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής, Δημήτρης Παπανικολάου, είπε για τους εγκλωβισμένους: «Είναι γνωστό ότι οι ελπίδες είναι στις 3-4 μέρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πιθανότητες για μία-δύο μέρες ακόμα, να βρεθούν κι άλλοι. Λόγω της μεγάλης έκτασης των καταπλακωμένων, πιστεύω εάν συνεχίσουν τα συνεργεία θα βρουν δεκάδες ανθρώπους, αλλά ως εκεί. Μπροστά στο μέγεθος των καταπλακωμένων είναι «ασήμαντη» πληροφορία στατιστικά, αλλά κάθε ζωή μετράει. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο τα συνεργεία να συνεχίζουν να ψάχνουν για ζωντανούς, γιατί σε πολλές περιοχές δεν έχουν πάει καν ακόμα».
Υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα;

Ο κ. Παπανικολάου απάντησε σε ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος για παρόμοιο σεισμό στην Ελλάδα: «όχι, γίνεται σύγχυση ανάμεσα στην πολύ ειδική περίπτωση με το δείγμα της βόρειας Ανατολίας που καταλήγει στην Κωνσταντινούπολη και επεκτείνεται στο βόρειο Αιγαίο, στο οποίο πράγματι παρατηρείται μετανάστευση της σεισμικής δραστηριότητας, με περίπου 20-25 χρόνια να έχει σπάσει το ρήγμα και να μεταφέρεται από την ανατολή στη Δύση.

Είναι σαφές ότι περιμένουν έναν σεισμό 7-7,5 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του Μαρμαρά. Μετά περιμένουμε μετά από 40-50 χρόνια να φτάσει προς τη Σαμοθράκη. Έχουμε παρατηρήσει μετατόπιση του ρήγματος ανά 20-25 χρόνια».

«Το ρήγμα του Μαρμαρά είναι ήδη ώριμο. Θα γίνει και αυτός ο σεισμός, τον περιμένουμε, το ξέρουμε όλοι. Το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας είναι μικρότερο σε μήκος από το βόρειο, αλλά δεν έχει αυτή τη διαδοχική μετανάστευση των επικέντρων που να είναι συστηματική», κατέληξε. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.