Συλλαλητήριο των καλλιτεχνών αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα

 

 


 Στο δρόμο θα βρεθούν και οι καλλιτέχνες. «Συνεχίζουμε με την αυριανή μας απεργία και τη μεγάλη πορεία από το ΣΤΕ μέχρι το Σύνταγμα στις 10 το πρωί»

Παρά τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με νέα ρύθμιση, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχωράει κανονικά στην αυριανή πανκαλλιτεχνική απεργία.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΕΗ «μετά το χθεσινό μαραθώνιο, είμαστε εδώ, αναμένουμε και συνεχίζουμε» και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «η ασάφεια της διατύπωσης καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγησή της, μέχρι να δούμε το τελικό νομικό κείμενο».

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, όπως αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας και θα αξιολογήσουμε την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης, διαμορφώνοντας παράλληλα, αν είναι απαραίτητο, τη δική μας αντιπρόταση σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί άμεσα» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΗ.

«Οι καλλιτέχνες συνεχίζουμε κανονικά με την αυριανή μας απεργία και τη μεγάλη πορεία από το ΣΤΕ μέχρι το Σύνταγμα στις 10 το πρωί» διαμηνύουν.

«Παράλληλα μας προκάλεσε ανησυχία η παρακάτω δήλωση του πρωθυπουργού: «Σε κάθε περίπτωση με την τροπολογία την οποία έχουμε ψηφίσει, έχουμε γυρίσει στο status quo ante, ό,τι ίσχυε δηλαδή πριν από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Άρα είμαστε στο σημείο το οποίο ίσχυε πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς καλλιτεχνών. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει και η τροπολογία όχι μόνο δεν μας γυρίζει στο σημείο που ήμασταν πριν την υπογραφή του ΠΔ, αλλά είναι ιδιαιτέρως προβληματική» αναφέρουν..
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ

«Μετά το χθεσινό μαραθώνιο, είμαστε εδώ, αναμένουμε και συνεχίζουμε. Το αποτέλεσμα της χτεσινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ήταν μια εξαγγελία η οποία θα αφορά την ενοποίηση μισθολογικά και ως προς την βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησής τους (προ ή μετά του 2003), για την παροχή καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού και συναφούς έργου στο δημόσιο.

Η ασάφεια της διατύπωσης καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγησή της, μέχρι να δούμε το τελικό νομικό κείμενο, στο οποίο κάθε λέξη καθορίζει τη μορφή της διάταξης και τα νομικά αποτελέσματα που παράγει. Δεν γνωρίζουμε, λοιπόν, σε ποιο βαθμό καλύπτει τα αιτήματά μας, τουλάχιστον για το άμεσο θέμα της απόσυρσης των ειδικοτήτων μας από το ΠΔ.  

Παράλληλα μας προκάλεσε ανησυχία η παρακάτω δήλωση του πρωθυπουργού: “Σε κάθε περίπτωση με την τροπολογία την οποία έχουμε ψηφίσει, έχουμε γυρίσει στο status quo ante, ό,τι ίσχυε δηλαδή πριν από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Άρα είμαστε στο σημείο το οποίο ίσχυε πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς καλλιτεχνών”. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει και η τροπολογία όχι μόνο δεν μας γυρίζει στο σημείο που ήμασταν πριν την υπογραφή του ΠΔ, αλλά είναι ιδιαιτέρως προβληματική.  

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, όπως αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας και θα αξιολογήσουμε την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης, διαμορφώνοντας παράλληλα, αν είναι απαραίτητο, τη δική μας αντιπρόταση σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση που θα διεξαχθή άμεσα.

Συνεχίζουμε κανονικά με την αυριανή μας απεργία και τη μεγάλη πορεία από το ΣΤΕ μέχρι το Σύνταγμα στις 10 το πρωί».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.