Η Βουλγαρία βραβεύτηκε για περιοχές που έχουν μεγάλο επενδυτικό προορισμό


 


 Η Βουλγαρία βραβεύτηκε σε επτά κατηγορίες στην κατάταξη Ευρωπαϊκών Πόλεων και Επαρχιών του Μέλλοντος 2023 από το fDi Intelligence των Financial Times, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Η πόλη της Σόφιας κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα σε δέκα πόλεις, στην κατηγορία Οικονομικής Αποδοτικότητας μεταξύ των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Πόλεων του Μέλλοντος. Επιπλέον, η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι έβδομη στην κατάταξη υλοποίησης στρατηγικής για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) μεταξύ των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Πόλεων. Βρίσκεται επίσης στην έκτη θέση στην κατηγορία Ανθρώπινου Δυναμικού και Τρόπου Ζωής και έβδομη στις δέκα ως προς ένα φιλικό περιβάλλον προς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, βουλγαρικές πόλεις έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στην κατηγορία οικονομικής αποδοτικότητας των 10 κορυφαίων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων του μέλλοντος 2023.
Η πόλη Ρούσε (στον Δούναβη) κατατάσσεται πρώτη και ακολουθεί το Μπουργκάς (στη Μαύρη Θάλασσα), που κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Η Βάρνα και η Φιλιππούπολη κατατάσσονται αντίστοιχα ως έκτη και έβδομη.

Η κατηγορία κόστους-αποτελεσματικότητας για τις 10 κορυφαίες μικρές ευρωπαϊκές περιφέρειες του μέλλοντος περιλαμβάνει επίσης πολλές βουλγαρικές περιφέρειες. Η επαρχία Ρούσε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ οι επαρχίες Στάρα Ζαγόρα, Φιλιππούπολη, Βάρνα, Μπουργκάς και Σόφια (επαρχία) βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Η πόλη της Σόφιας βρίσκεται στην ένατη θέση.

Η Στάρα Ζαγόρα είναι η μόνη βουλγαρική επαρχία στην κατηγορία των πιο υποσχόμενων επενδυτικών προορισμών στην Ευρώπη που εφαρμόζουν στρατηγικές για την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στις εννέα. Η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης περιοχές από την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Λιθουανία και τη Σερβία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.