Η ανείπωτη τραγωδία με το χαμό των ΑΞΙΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ Π.Α, να γίνει ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για να μπουν βαθειά τα ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣ ΑΞΙΑΣ!

  27 χρόνια  πριν Ιανουάριος 1996  η μοιραία για την πατρίδα βραδιά των Ιμίων όπου τρεις άξιοι πιλότοι του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος  προσπαθώντας να αποτρέψουν τους Τούρκους να καταλάβουν ελληνικά νησιά και να διάγουν μέγιστη νίκη εναντίον των βαρβάρων ώστε να  έχουν καμμιά αξίωση δια παντως στα πάτρια εδάφη μας...


Αλλά οι πολιτικοί μας της περιόδου εκείνης, μια σκοτεινής περιόδου δεν έπραξαν το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον με αποτέλεσμα πρώτα 
να μην επιτρέψουν στις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις μας να χτυπήσουν καίρια τον αντίπαλο ώστε να μην έχει καμμιά αντίδραση και δεύτερον να ευχαριστήσουν την τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την διαμεσολάβηση της στον ""τερματισμό"" της κρίσης μια κρίσης όμως που άφησε τραύματα ανοιχτά και πληγές που υπάρχουν εως σήμερα με το ζήτημα των γκρίζων ζωνών..

Το  χειρότερο όμως όλων είναι ότι ποτέ δεν μάθαμε την πραγματική αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη την μοιραία νύχτα...Η μάλλον γνωρίζουμε από διαφορετικές πηγές!!

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι είχαν απώλεια προσανατολισμού του πιλότου και οι κακές καιρικές συνθήκες!! Κάτι το οποίο δεν ευσταθεί διότι οι πιλότοι μας έχουν εκπαιδευτεί στις πιο αντίξοες συνθήκες και έχουν βγει  σχεδόν πρώτοι σε όλες τις διεθνείς αεροπορικές εκθέσεις ...

Θα έρθει κάποια στιγμή και ίσως πολύ σύντομα να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη τότε!!

 30 Ιανουαρίου 2023 ακριβώς μετά από 27 χρόνια Phantom F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας πέφτει λίγο έξω από το Κατάκολο πραγματοποιώντας εκπαιδευτική άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας», που σημαίνει πολύ χαμηλά ύψη.

 Νεκροί και οι δύο άξιοι πιλότοι της Αεροπορίας μας ο Σμηναγός Στάθη Τσιτλακίδη και συγκυβερνήτης ο Υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας  

 Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος ενδεχομένως ακραίος ελιγμός ηη ένα στιγμιαίο λάθος του πιλότου..Εικάζεται ότι μπορεί να υπήρχε και απώλεια προσοχής τους πιλότου..Ολα αυτά δεν θα τα μάθουμε πριν βγει το πόρισμα και αν αναφέρει τα πραγματικά αίτια.

Σήμερα ο κύκλος έκλεισε με τις κηδείες των δύο άξιων τέκνων της πατρίδας,,,Όλη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καθώς και η στρατιωτική  ηγεσία...

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ....ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ;;

Τόσοι πιλότοι έπεσαν υπέρ πατρίδας προασπιζόμενοι καθε σπιθαμή γης,,,χωρίς να λογαριάζουν τίποτα,Η ΠΑΤΡΙΔΑ για αυτούς η μεγαλύτερη ΑΞΙΑ!!

Τι έκανε ηη τι κάνει το κράτος για να μπορεί να συντρέχει να είναι δίπλα και κοντά στις ένοπλες δυνάμεις μας που όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τις απομυθοποιήσουν είναι απο τις πιο αξιόμαχες  δυνάμεις παγκοσμίως!!

Τι κάνει η  ανώτατη στρατιωτική ηγεσία λοιπόν;; Ο καθένας από εμάς αναρωτιέται....

 Λοιπόν ένα μεγάλο τίποτα ....Από το 1996 και μετά πολύ απλά βάλαμε την ουρά στα σκέλια αποδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς τις τουρκικές αιτιάσεις...Κάνοντας κάθε φορά και ένα βήμα πίσω αντί δύο βήματα μπροστά , γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση,,,,,

Είτε το θέλουμε είτε όχι οι ένοπλες δυνάμεις πλέον είναι έρμαιο στα πολιτικά και κομματικά παιχνίδια του κατεστημένου  σπαταλώντας τις δυνάμεις εκείνες που έχουν σαν παρακαταθήκη να είναι μακριά από κάθε κομματική ηη πολιτική διένεξη... 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών "" σφαγών "" ΄όπου πανάξιοι στρατιωτικοί τερματίσαν ευδοκίμως την υπηρεσίαν τους αποστρατευόμενοι γιατί δεν ήταν αρεστοί  στην πολιτική της ήπιας συγκατάβασης που ακολουθεί από το 1996 και μετά σχεδόν όλη η καθεστυκία πολιτική τάξη....ηη δεν ήταν από αυτούς που καθόριζαν ποιοί θα πάνε που, σε επιτελικές θέσεις είτε άξιζαν είτε όχι!

Πόσα παραδείγματα έχουμε :Γράψας ,Μανωλάς , Ζιαζιάς, Φράγκος και τόσοι άλλοι ...όπως Αινιαν Χρηστίδης, Στάγκας, Ελευσινιώτης,Δρίβας

 Ηταν οι στυλοβάτες του αξιόμαχου του στρατεύματος , μακριά από κομματικές εμπάθειες και συμπάθειες ,,και επιζητώντας πάντα την καλύτερη διαμόρφωση και εναρμόνιση όλων των συστημάτων των δυνάμεων μας, με την σύγχρονη στρατιωτική καινοτομία.. ΕΔΙΝΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ Ε.Δ.

Και πάντα στα πλαίσια της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που οι ίδιοι οι πολιτικοί μας τοποτηρητές είχαν θεσπίσει.....

Είχαμε επίσης μια από τις καλύτερες κρατικές πολεμικές βιομηχανίες που έπαιρνε έργα και υποέργα παγκοσμίως και οι διακρίσεις και οι έπαινοι ήταν συνεχόμενες ..αλλά τα συμφέροντα ιδιωτικά και μη ελληνικά και ξένα δεν ήθελαν και δεν θέλουν να είναι στην κορυφή ελληνικές βιομηχανίες,,Έτσι σταδιακά άρχισε η αποψίλωση και η αποδόμηση ...με την απαξίωση πρώτα της βιομηχανίας οχημάτων που έφτιαχνε τα περίφημα φορτηγά μεταφοράς προσωπικού Stayer ,και όχι μόνο...και μάλιστα πουλήθηκε στον Όμιλο Μυτηλιναίου και μετά τι;;; Αγνωστο..

Η εταιρεία όπλων που συγχωνεύθηκε με την Πυρκάλ του αείμνηστου Μποδοσάκη και πήγε να γίνει ένας γίγαντας όχι μόνο στα Βαλκάνια  αλλά και στην ευρύτερη νοτιοανατολική περιοχή με τεράστειες παραγγελίες στον αραβικό κόσμο ....και επίσης μέχρι και την Αμερική ..αλλά με το πρόσχημα ότι είχε χρέη την διαλύσαν εκ των έσω..

 Και τέλος η ΕΑΒ το καμάρι της πολεμικής μας βιομηχανίας , με έργα και υποέργα παγκοσμίως από Αμερική , Ευρώπη , Αραβικό κόσμο , διαλύεται σιγά σιγά δίνεται σε τεμάχια μπαίνοντας πρώτα εργολάβοι για να αναλάβουν την συντήρηση και ενδεχομένως την κατασκευή μερών των αεροσκαφών και τώρα μπαίνουν ενδιαφερόμενοι ιδιώτες για να πάρουν τα ιμάτια της..

 Αλήθεια οι στρατιωτικοί μας τι κάνουν, οι εργαζόμενοι τι πράττουν, ποιός δεν μας λέει ότι ενδεχομένως το αεροπλάνο να έπεσε από ελλειπή συντήρηση.. Εικασία που μπορεί ενδεχομένως να ευσταθεί..

Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία είναι μόνο για τις καρέκλες;;Όλο αυτό το σκηνικό με τις υποκλοπές στις οποίες αναμειγνύεται και το όνομα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ θυμίζει παλαιότερες σκοτεινές εποχές , βρώμικες μεθόδους, Υπάρχει μια σαπίλα και διαφθορά στο όλο σύστημα που υπάρχει παντού σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής  μας ζωής !!

 Που θα φτάσει όλο αυτό λοιπόν;;; Βλέπουμε ότι θυσιάζονται παλληκάρια για να είμαστε εμείς ελεύθεροι , αλλά τελικά είμαστε αγνώμονες και ξεχνάμε ως λαός την ιστορία μας και την Ύπαρξη μας.

Έχουμε μπεί ΗΔΗ σε μια εποχή που έρχεται μια καινούργια ροή που θα αλλάξει τον κόσμο και θα είναι πανανρθώπινη με αξίες , αρχές και ήθη που συνάδουν με την ΠΑΤΡΙΔΑ..Και εμείς είμαστε ο Φάρος που θα δείξει προς τα που βαδίζουμε! Τα παιδιά μας οι φαντάροι μας οι Ένοπλες Δυνάμεις το αποδεικύνουν λοιπόν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ , ΚΑΘΕ ΩΡΑ!!

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.