Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπερνούν τους 8.300 οι νεκροί


Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 8.300. Οι τουρκικές αρχές κάνουν λόγο για 5.894 θύματα, ενώ άλλοι 2.470 νεκροί καταγράφηκαν στη Συρία.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

Μάχη πάνω από τα συντρίμμια

Οι ομάδες διασωστών από δεκάδες χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η ελληνική ΕΜΑΚ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων, γνωρίζοντας ότι όσο περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν και οι ελπίδες.

Παράλληλα, αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΜΑΚ, που στέλνει ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με 15 πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.