Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 6/2 λόγω κακοκαιρίας – Σε ποιες περιοχές

 
κλειστα σχολειαΚλειστά σχολεία τη Δευτέρα 6/2 λόγω κακοκαιρίας – Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα είναι τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ήδη, έχουν βγει οι πρώτες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Αναλυτικότερα, κλειστά σχολεία θα έχει τη Δευτέρα 6/2 και την Τρίτη 7/2 στην Εύβοια, όπως ανακοινώθηκε.

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το δήμο Κύμης Αλιβερίου με επίκεντρο την περιοχή της Κύμης και τα ανατολικά παράλια του Δήμου. Είναι σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου ώστε να προβούν σε αποχιονισμούς εφόσον χρειαστεί.

Έχει εκπονηθεί σχέδιο ενεργειών σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε δομές υγείας, σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων. Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νηπιαγωγεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Εφιστάται η προσοχή στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδίκτυο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Το τηλέφωνο του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστα Δημά είναι:697-740-1605.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένονται ανακοινώσεις σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».
Κλειστά σχολεία σε Αττική – Πότε η απόφαση

«Το μεσημέρι της Κυριακής (5/2) θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρο, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Από

Militaire News -

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.