Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία κηρύττουν οι υγειονομεικοί όλης της χώρας αύριο Τετάρτη 22/2


 Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη στα νοσοκομεία της περιφέρειας και στάση εργασίας καθ’ όλη την πρωινή βάρδια στην Αττική. Παράλληλα, στην πανελλαδική υγειονομική κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί πως με την κινητοποίησή τους, ζητούν μεταξύ άλλων, ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα Υγείας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ένταξη στα ΒΑΕ
.

Οι υγειονομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 08:30 το πρωί, στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι καλύπτε όλους τους γιατρούς που θα θελήσουν να παρευρεθούν. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία, ζητώντας να μπει τέρμα στην ομηρία τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι «για άλλη μία φορά βρίσκεται στο δρόμο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και δεν θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης».

«Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε»

Η ΕΙΝΑΠ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (20/02/2023), προειδοποίησε για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

«Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε» τόνισαν οι γιατροί, οι οποίοι παρουσίασαν λίστα με τα κενά στα νοσοκομεία της Αττικής και του Πειραιά.

«Θέλουμε να αναστρέψουμε αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει, ότι στα νοσοκομεία είναι όλα καλά. Γιατί δεν είναι όλα καλά. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν 24ωρα στα επείγοντα» δήλωσε η Γεωργία Φίλιππα, παθολόγος στο «Γ. Γεννηματάς».

Όπως κατήγγειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «οι αμοιβές μας είναι εξευτελιστικές, 2 ευρώ καθαρά την ώρα για τους ειδικευόμενους και 6 ευρώ την ώρα για τους ειδικευμένους, αυτή είναι η ωριαία εφημεριακή αποζημίωση».

Ως προς το θέμα των ράντζων, η γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και παθολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Μαρία Αγρογιάννη, δήλωσε:

«Στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει νοσηλεία είτε σε ακατάλληλους χώρους είτε σε ράντζα που έχουν γίνει καθημερινότητα. Στην πρόσφατη εφημερία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας τραυματίες από τροχαία αναγκάστηκαν να περιμένουν όρθιοι, γιατί δεν υπήρχαν φορεία μέχρι να εξεταστούν.

Είναι εξοργιστικό για εμάς ότι προεκλογικά η κυβέρνηση έρχεται να μας πει ότι δήθεν εξαφάνισε τα ράντζα στα νοσοκομεία, δίνοντας οδηγίες για μεταφορά των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, πριμοδοτεί τον ιδιωτικό τομέα για λίγα κρεβάτια υπό όρους, αντί να χρηματοδοτήσει γενναία τα δημόσια νοσοκομεία».

Το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Όλγα Κοσμοπούλου, πρόσθεσε: «Υπάρχουν κλειστές κλίνες στην Αττική. Για να λύσουμε το πρόβλημα των ράντζων ειναι πάρα πολύ εύκολο, εάν ξαναλειτουργήσει με πλήρη λειτουργία και κανονικούς όρους το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”, η Παμμακάριστος, το Αμαλία Φλέμινγκ». Αυτά τα νοσοκομεία μπορούν να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν αύριο, κατέληξε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.